Sport

Komentari 6

Je li ih netko vidio: Solomon i Obanor potpisali za Istru no nema ih već mjesec dana?!

Je li ih netko vidio: Solomon i Obanor potpisali za Istru no nema ih već mjesec dana?!

Theophilus Solomon i Erhun Obanor dogovorili su sve s Istrom još 8. lipnja, no u tri tjedna priprema nisu se pojavili. Trener Puljana Gonzalo Garcia ima velikih problema kako sastaviti momčad za 1. kolo HNL-a

U 13. uzastopnu prvoligašku sezonu Puljani kreću s dosta problema. Uostalom, problemi su, manje, više redovito pratili Istru, no trener Gonzalo Garcia ovog puta ima problema s kadrom. Desetak dana prije početka prvenstva i utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca trener Garcia ima na raspolaganju samo 13 igrača koji su prošle godine nosili dres Istre. 

Theophilus Solomon i Erhun Obanor nisu stigli ni tri tjedna prije početka priprema i pitanje je što je s njima dvojicom. Ugovor s Istrom potpisali su još početkom lipnja, no dvojice Nigerijaca još nema na treninzima. Razumiju to i klupski čelnici pa je poslovni direktor Mikel Lauzurica imao poduži razgovor s Garcijom. 

Znaju jako dobro Puljani koliko je start u prvenstvo bitan. Prošle sezone, primjerice, u prva četiri kola startali su s četiri poraza. Prvo su izgubili od Hajduka 2-0, potom od Dinama 1-0, onda ih je 2-1 svladala Rijeka, da bi u četvrtom kolu izgubili od Varaždina 1-0. Tek u petom kolu stigli su do prvog boda, kada su u Gorici odigrali 2-2. Takav start i osvojenih nula od mogućih 12 bodova vrlo je teško nadoknaditi pa su Puljani do kraja sezone drhtali oko prvoligaškog statusa. 

Ove godine imaju nešto lakši ulazni raspored, barem što se tiče domaćih utakmica, jer će u prva četiri kola na Aldo Drosini igrati protiv Dragovoljca i Gorice, dok će u goste Rijeci i Dinamu. 

- Sretan sam što sam u Istri. Ovo je lijepa prilika za međusobni rast, ovo je klub s ambicijom i zadovoljan sam zbog prilike koju sam dobio. Kao trener, svoju karijeru započeo sam u Danskoj, a kasnije nastavljam Nizozemskoj. Mislim da je ovo dobar korak za mene i za moj tim, a tako i za klub. Težim dobroj atmosferi u timu, radu i naposljetku rastu u ligi - rekao je trener Gonzalo Garcia na predstavljanju sredinom lipnja.

Tada se činilo da neće biti problema, no Nigerijaca, koji bi trebali biti važna karika još nema. 

 

Najčitaniji članci