Obavijesti

Sport

Komentari 58

Je li Karoglan otkrio Hajdukovu tajnu ili je najavio - sam sebe?

Je li Karoglan otkrio Hajdukovu tajnu ili je najavio - sam sebe?
6

Ivanu Leki ugovor u Kini ističe 31. prosinca i nakon dvije godine mogao bi se vratiti u Europu, da ne padne u zaborav. A želja navijača je i Matjaž Kek, iako Slovenci vjeruju da će ih odvesti na Euro 2024.

VIDEO

Pitanje je uvijek isto, i nakon remija s Dinamom, i nakon kiksa protiv Istre i Lokomotive, i nakon pobjede nad Osijekom:

- Ostajete li na klupi?

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Mislav Karoglan (43) uskočio je kao vršitelj dužnosti, na neodređeno vrijeme, nakon što je Hajduk smijenio Valdasa Dambrauskasa. U deset utakmica ima sedam pobjeda i tri remija, što je drugi najbolji početak nekog trenera na Hajdukovoj klupi u zadnjih 20-ak godina. Broj 1 je - Dambrauskas! Koji je prvi poraz doživio u 12. utakmici, od Rijeke, nakon tek dva remija u prvih 11 okršaja.

No, odgovor ovaj put nije bio isti.

- Mogu vam obećati da ćete imati jako dobrog trenera u nastavku sezone! - rekao je Karoglan poslije 3-1 protiv Osijeka i izazvao čuđenje.

Zaostali susret 4. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Gorice

Najprije Hajdukova glasnogovornika, koji ga je začuđeno pogledao, pa novinara u dvorani, a na kraju i nogometnog puka.

Je li Karoglan mislio na sebe? Ili zna koga Hajduk nakon Svjetskog prvenstva dovodi na klupu, s kim pregovara, razgovara? Ili ne zna ništa, ali jednostavno toliko vjeruje čelnicima kluba? Pojašnjenja nema, što znači da je sve prepušteno mašti.

I da je dopušteno nagađati. Da bi, recimo, na Poljudu kao božićni dar navijačima mogao osvanuti Ivan Leko (44).

Karoglan iznenadio odgovorom: Mogu vam obećati da će Hajduk imati jako dobrog trenera...
Karoglan iznenadio odgovorom: Mogu vam obećati da će Hajduk imati jako dobrog trenera...

Slaven Bilić preuzeo je nedavno drugoligaša Watford, ali i rekao da ga u ovoj fazi karijere ne zanima HNL nego isključivo inozemstvo. Leko nije bio tako decidiran, a ugovor sa Shanghai Portom ističe mu 31. prosinca. Dvije je godine u Kini, na europskom tržištu polako pada u zaborav, a ove sezone drži treće mjesto nakon 23 kola, ali s pozamašnim zaostatkom od 13 bodova, koji mu bježe Wuhan Three Towns i Shandong Taishan.

Europa League - Group J - PFC Ludogorets Razgrad v Royal Antwerp

Trajna je želja navijača i Matjaž Kek, ali predsjednik slovenskog saveza Radenko Mijatović naglasio je da imaju čvrst ugovor s izbornikom do Eura 2024. i dobru generaciju koju, vjeruju, Kek može proslaviti.

Sigurno je samo da tko god povede Hajduk u proljetni dio sezone, neće se suočiti s komforom "Dinamo je već pobjegao pa slaži momčad za iduću sezonu" nego s izazovom lova na trofej. Jer Dinamo nije pobjegao, a uz Marka Livaju sve je moguće.

- Može li Hajduk ostati u borbi za prvaka? Hajduk mora ostati čvrsto na zemlji i kopati svaku utakmicu, ponizno i skromno, to, i da momčad smanji oscilacije - govori Karoglan, koji se osvrnuo na mlade Sahitija i Biuka:

- Sahiti je od prvog dana dobar, ima veliki prostor za napredak, u smislu nekih odluka. Od svih igrača najbrže se uključuje u presing nakon izgubljene lopte, igrač je za velike lige, Njemačku, Italiju..., ali ima puno prostora za napredak. Recimo, baci aut, a naš Livaja leži na terenu... Biuk ima najviše minuta i naš je najveći potencijal, dao sam mu mali odmor. Igrat će za par dana...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja