Sport

Komentari 342

'Vatreni' su nosili pogrešni grb Hrvatske s prvim bijelim poljem na dresu! HNS: 'Ispričavamo se'

'Vatreni' su nosili pogrešni grb Hrvatske s prvim bijelim poljem na dresu! HNS: 'Ispričavamo se'

Istu, pogrešnu zastavu tiskali su i na prve tri utakmice protiv Engleske, Češke i Škotske. Naime, na hrvatskim dresovima prvo polje grba Hrvatske bilo je bijelo umjesto crveno

Hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu cijelo je vrijeme igrala s pogrešnim grbom Hrvatske što se otkrilo tek nakon što su se 'vatreni' vratili u Rovinj.  

POGLEDAJTE VIDEO: Modrićeva majstorija protiv Škotske

Naime, na dresovima 'vatrenih' jasno se vidi da je prvo polje bijelo, a trebalo bi biti crveno kako stoji i na službenom državnom grbu. 

Praksa na velikim natjecanjima kao što je Euro je da su na dresovima zastavice država i datum odigravanja utakmice što ih čini jedinstvenima, a interesantno je da su Česi i Škoti su na svojim dresovima imali ispravan hrvatski grb.

Veoma je neobično kako do sada to nitko nije primjetio, a Luka Modrić i ostatak reprezentacije su u dresovima s pogrešnim grbom odigrali sve četiri utakmice. 

- Sav tisak na sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi tvrtka Sitotisak Decolor, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u tiskanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski nogometni savez tražit će odgovornost od tvrtke Sitotisak Decolor te interno disciplinirati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima. Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta - poručili su iz HNS-a.

Inače, ekonomi odgovorni za opremu A reprezentacije su Mladen Pilčić, Goran Vincek i Dennis Lukančić.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Czech Republic Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Euro 2020 - Group D - England v Croatia