Obavijesti

Sport

Komentari 41

Je li sve bilo čisto?! Sinovčić: I danas bih sudio isto kao prije

Je li sve bilo čisto?! Sinovčić: I danas bih sudio isto kao prije
3

Riječani nikad neće zaboraviti Krečka i Šuprahu, Cibalia pamti Renu Sinovčića, Hajduk derbi i Ivana Novaka. Grozna je bila 1999. za suđenje u 1. hrvatskoj ligi

VIDEO

Prošlo je dugih 12 godina, ali rane u Vinkovcima i Rijeci još nisu zacijelile. Riječani ne mogu prežaliti gubitak prvenstva, a Cibalia poraz u finalu Kupa od Osijeka. Nakon uhićenja Željka Širića i Stjepana Djedovića ponovno smo se morali vratiti 12 godina unatrag. Priče o namještanjima i o suđenju prema nečijem nalogu opet su aktualne.

- Upozoravao sam cijelu sezonu da je ondašnja Croatia bila privilegirana. Mislite da me netko slušao?! Nakon deset godina pomoću 3D tehnologije napokon su svi shvatili da smo pokradeni u toj utakmici protiv Osijeka - rekao nam je Nenad Gračan, bivši trener Rijeke.

Njegova je momčad zbog sudačkog previda, dosuđenog zaleđa, ostala bez naslova prvaka.

S takvim suđenjem nismo imali baš nikakve šanse, kaže Raić-Sudar

Zoran Krečak, pomoćni sudac s Kantride, podignuo je zastavicu i uzeo  naslov prvaka Rijeci. Kad je snimka napokon dokazala da je pogriješio, prije dvije godine, mrtav-hladan  je rekao: 

- Opet bih podignuo zastavicu i poništio gol!

Riječani pamte Krečka, koji je sad kontrolor suđenja, a Vinkovčani Renu Sinovčića. U finalu Hrvatskoga kupa u Maksimiru su 1999. godine igrali Osijek i Cibalia, Sinovčić je iskjučio dva igrača Cibalije. Darko Raić-Sudar isključen je zbog prigovora.

- Ništa to nije bilo slučajno. Četiri dana prije finala Kupa svojim sam golom izbacio Zadar iz lige, a protiv Osijeka nam je baš sudio Sinovčić. On je vjerojatno i tad bio ‘vanjski suradnik’ Zadra - prisjetio se Raić-Sudar.

Nakon poraza od Osijeka 2-1 mnogi su krivili i njega. Ali potiho, iza leđa.

- Bio sam igrač Osijeka na posudbi u Cibaliji, pojedinci su me optužili da sam namjerno puštao. Bilo je to strašno. Nikad to ne bih napravio. Uostalom, asistirao sam za naš gol, a crveni karton je bio smiješan. Sinovčić je utakmicu produljio do 94. minute i Osijek je izjednačio, mi smo na terenu ostali s devet igrača. Nismo imali šanse u produžecima - kaže Raić-Sudar. 

Čim nam je Sinovčić isključio dva igrača, sve je bilo jasno, Jure Jurić je zabio za vodstvo Cibalije u finalu Kupa

Sinovčiću je to bila zadnja utakmica u karijeri.

- I danas bih sudio isto. Nisam pogriješio ni aut. Pogledajte snimku pa ćete vidjeti da sam sve napravio prema pravilima - kaže Reno.

Katuša je završio u zatvoru pa javno blatio Markovića

Pokojni predsjednik Hrvatskog dragovoljca Stjepan Spajić uoči utakmice protiv Slaven Belupa pokušao je s 10.000 eura podmititi suca Ivana Katušu. Katuša je osuđen 2002. na dvije godine zatvora. Hrvatski sudac Miroslav Jedvaj završio je 2005. godine u španjolskom zatvoru, ali ne zbog namještanja nego zbog krijumčarenja droge. 

Bivši sudac Jadranko Grgona osuđen je za korupciju u aferi Index.

Najlošije suđenje ‘99. godine: Ti susreti se pamte!

Rijeka je majka svih nepravdi

Bez prvog naslova u povijesti kluba Riječani su 1999. ostali zbog glavnog suca Šuprahe i pomoćnika Krečka, koji su im poništili gol u posljednjoj minuti utakmice.

Vinkovčanima je za sve kriv Reno 

Zadarski sudac Reno Sinovčić sudio je finale Kupa Osijek - Cibalia. Vinkovčanima je isključio dva igrača u jednoj od najkontroverznijih utakmica u povijesti hrvatskog nogometa.

'Modri’ završili u ‘Ligi za bedaka’

Dinamo je 2005. ispao u Ligu za ostanak. Zdravko Mamić tad je govorio da su suci režirali sva prvenstva, pomogli Dinamu, Zagrebu i Hajduku da osvoje naslove prvaka.

I treći slučaj iz 1999. godine

U derbiju Hajduka i Dinama sudac Ivan Novak priznaje gol “modrih” iz debelog zaleđa i isključuje golmana Gabrića. No Pletikosa brani čudesno i utakmica završava 1-1.

‘Sramota je što nam sudac radi’

U prošlosezonskom polufinalu Kupa Varaždin je pobijedio Cibaliju 3-0.

- Zamjeram sudačkoj organizaciji, mislim da to nije slučajno - rekao je tad Stanko Mršić.

Fegeš mahao, a nije trebao

U splitskom derbiju Ivan Lendrić je u 87. minuti zabio za pobjedu Hajduka. No kako su pokazale snimke, regularan gol sudac Bruno Marić odlučio je poništiti. 

Dugopolje se uzalud žalilo

Druga liga je raj za sudačke muljaže. Ove sezone najdvojbenija je utakmica Dugopolje - Vinogradar 3-2, na kojoj je domaćinu pet minuta prije kraja suđen sumnjivi penal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'