Obavijesti

Sport

Komentari 81

Jedan od najvećih ikad rekao je 'zbogom': Kličko ide u penziju

Jedan od najvećih ikad rekao je 'zbogom': Kličko ide u penziju
7

Vladimir Kličko odlučio je da više neće boksati, nakon više od dva desetljeća nevjerojatne karijere, velikog Ukrajinca više nećemo gledati u boksačkom ringu...

VIDEO

Prije 27 godina krenuo sam na svoj sportski put i bio je to najbolji izbor profesije koji sam mogao donijeti. Zahvaljujući sportu proputovao sam svijet, naučio nove jezike, upoznao nove ljude i pomogao onima kojima je pomoć trebala. I sad sve to mogu činiti zahvaljujući popularnosti boksa, mom talentu, ali i vama - navijačima. No, u jednom trenutku života svi moramo napraviti taj korak i okrenuti novo poglavlje, a očito je da ni ja nisam iznimka u tome. A sad je došao i moj red, najavio je veliki Vladimir Kličko (41) povlačenje u boksačku mirovinu.

Jedan od najvećih boksača svih vremena rekao je 'dosta', dosta je boksa, dosta je spartanskih treninga, dosta je stalnog dokazivanja, vrijeme je da mlađi zavladaju svjetskom boksačkom scenom. Posljednji meč bio je onaj sa sjajnim Anthonyjem Joshuom koji mu je u travnju ove godine oduzeo pojas, a ovom objavom, naravno, i san boksačkih obožavatelja o uzvratu pada u vodu. Umjesto s ukrajinskom legendom, Joshua će se sada morati boriti s Kubratom Pulevim.

Anthony Joshua in action with Wladimir Klitschko

- U sportu sam postigao sve o čemu sam sanjao, sada je vrijeme za nove izazove u životu i potpunu predanost mojoj novoj karijeri.

U svojim rukama Vladimir je imao svjetske naslove (IBF, WBA, WBO, IBO) u superteškoj od 2006. do 2015., no karijeru završava s dva teška poraza od Anthonyja Joshue i Tysona Furya te sa skorom od 64 pobjede i pet poraza.

REUTERS/PIXSELL

- Nikad nisam mogao ni zamisliti da bih mogao imati tako dugu i nevjerojatno uspješnu karijeru - rekao je Vladimir te nastavio:

- Umjesto da samo kažem 'hvala i zbogom', pozvat ću vas da me pratite u nastavku moje karijere jer zajedno smo uspješniji, kreativniji, produktivniji i jednostavno jači u svakom smislu. Zajedno smo nezaustavljiva sila!

Na veliku scenu stupio je osvojivši zlato na Olimpijskim igrama 1996. godine u superteškoj kategoriji, a samo dvije godine kasnije osvojio je svoj prvi pojas u profesionalnom putu i najavio neponovljivu karijeru. Jedini meč u svojoj rodnoj Ukrajini imao je 1998. i - izgubio. Bio je to poraz od Rossa Purittyja koji je prekinuo njegov niz od 24 pobjede za redom.

Nordphoto/Pixsell

Nakon toga uzeo je WBO naslov Chrisu Byrdu 2000., a onda opet izgubio od Sandersa i Brewstera 2003. i 2004. No bio je to poziv na buđenje jer nakon ta dva poraza Kličko je nanizao 11 godina bez poraza u ringu sve do poraza od Furyja u studenom 2015. godine.

REUTERS/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba