Obavijesti

Sport

Komentari 15

Jedna je od najljepših tenisačica na svijetu, sada je postala nova zvijezda: Ostvarila sam svoj san

Jedna je od najljepših tenisačica na svijetu, sada je postala nova zvijezda: Ostvarila sam svoj san

Sjećam se da sam rekla treneru da se nadam da ću jednog dana igrati poput Azarenke, rekla je Badosa koja se svojevremeno borila s depresijom zbog čega je izgubila volju za igranjem tenisa

VIDEO

Jedna od najljepših tenisačica WTA turnira, Španjolka Paula Badosa Gibert (23) osvojila je Indian Wells nakon što je u finalu svladala Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku (32) s 7-6, 2-6, 7-6. 

- U trećem sam setu igrala svoj najbolji tenis ikad. Znala sam da mi je to jedina opcija ako želim pobijediti - rekla je Badosa, koja se s 26. popela na 11. mjesto WTA ljestvice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

Azarenka je pošteno namučila Španjolku koja je nakon tri sata igre i odlučujućeg tie breaka u trećem setu slavila na Masters turniru. Nakon što je redom pobijedila Dajanu Jastremsku, Cori Gauff, Barboru Krejčíkovu, Angelique Kerber i Ons Jabeur, u finalu je bila na samo dva poena od poraza, ali na kraju je ostvarila svoje snove. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako su je roditelji nagovarali da se bavi manekenstvom, Badosa je izabrala tenis te sada ima savršen omjer od 6-0 s obzirom na to da joj je ovo bio debitantski nastup na 'petom Grand Slamu'. Ovo joj je drugi naslov u karijeri nakon što je slavila u Beogradu ranije ove godine kad joj je Ana Konjuh zbog ozljede predala meč. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

Veteranka WTA turnira je u Kaliforniji trijumfirala 2012. godine i 2016. godine, a Španjolka priznaje kako se dvostrukoj prvakinji divila još kao tinejdžerka. 

- Sjećam se da sam svojevremeno rekla treneru da se nadam da ću jednog dana igrati poput nje - rekla je Badosa nakon osvajanja titule. 

- Hvala ti što si me toliko inspirirala. Zbilja ne bih bila ovdje sada da nije bilo tebe - rekla je Badosa Azarenki. 

Zahvalila se i obitelji koja ju je podržavala posljednjih godina dok je imala problema s ozljedama i mentalnim zdravljem. 

- Znam da me gledaju i želim im se zahvaliti što su mi pomogli u teškim trenucima. Ovo je ostvarenje mojih snova - kazala je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

Badosa je u jednom intervjuu 2019. godine otkrila da se nakon osvajanja juniorskog Roland Garrosa borila s depresijom i anksioznošću zbog čega je izgubila volju za igranjem tenisa. 

Nakon što je promijenila trenera, ograničila korištenje društvenih mreža uz prestanak čitanja onoga što drugi pišu o njoj, španjolska tenisačica se oporavila te je postala nova velika priča ženskog tenisa. 

Ona je ujedno i prva tenisačica koja je uoči Australian Opena javno priznala da je bila pozitivna na korona virus zbog čega je završila u karanteni. 

Badosa je inače rođena u New Yorku gdje je živjela do sedme godine nakon čega se s obitelji vratila u Španjolsku, odnosno Barcelonu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paula Badosa (@paulabadosa)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener