Sport

Komentari 22

Jedriličari splitskog Mornara na Europskom prvenstvu uzeli sve tri medalje: Ajme, majko! Čudo

Jedriličari splitskog Mornara na Europskom prvenstvu uzeli sve tri medalje: Ajme, majko! Čudo

Sve skupa nije bilo lako izdržati, bolje da ne pričam kakvi su bili uvjeti, kako na moru, tako i od organizatora. Lijepo je pisati povijest svako malo, rekao je jedriličarski 'trener svih trenera' Jozo Jakelić

Kao nitko prije njih. Tonći Stipanović, Filip Jurišić, Pavlos Kontides. Tim su redom na postolju na Europskom prvenstvu u klasi ILCA 7 (bivši laser) u talijanskoj Andori stajali jedriličari splitskog Mornara i izdominirali kao nitko prije njih.

Peti je put u karijeri Stipanović postao prvak Europe, ali prvi put nakon 2014. godine i izjednačio se s Britancem Goodisonom kao rekorder klase po broju europskih titula te mu je ovo 11. medalja u karijeri, Treću medalju u karijeri uzeo Jurišić. A s više od 15 godina staža u splitskom klubu odličan je nastup okrunio Pavlos Kontides, Cipranin koji je od tinejdžerskih dana član kluba i uzeo desetu medalju karijere.

Nijedna država nikad nije imala tri jedriličara na postolju, a kamoli jedan klub. U konkurenciji od 63 jedriličara napravila su vrhunski pothvat s potpisom čudesnog trenera Joze Jakelića i njegove "Jozine bande". On ima 26 medalja s velikih natjecanja.

- Ajme, majko! Takva je bila posljednja regata. Na posljednjoj sam bovi prestigao jedan brod, na kraju je baš to presudilo, makar nisam znao - rekao je Stipanović pa zaključio:

- Nas smo se trojica uvijek zezali između sebe da moramo jednom biti na postolju sva trojica. Na kraju je Pavlos izvukao i ugurao se s petog na treće mjesto.

Posebno je emotivan bio drugoplasirani Jurišić.

Sve zaokružio jedriličarski 'trener svih trenera'

-. Ovo što smo napravili je čudo! Emocije su mi još malo zaključane, ali posebno sam sretan radi trenera Joze.

A upravo je jedriličarski "trener svih trenera" Jozo dobio riječ za kraj i zaokružio priču. Uz šalicu čaja kako bi se opustio, a kao i obično mu treba vremena da se stvari malo slegnu.

- Potpuno sam prazan. Sve skupa nije bilo lako izdržati, bolje da ne pričam kakvi su bili uvjeti, kako na moru, tako i od organizatora. Lijepo je pisati povijest svako malo, ovo je povijesni dan za Mornar, ali i za hrvatsko jedrenje.

Najčitaniji članci