Obavijesti

Sport

Komentari 11

Jedva mu spasili nogu, a sad ga pozvali u reprezentaciju...

Jedva mu spasili nogu, a sad ga pozvali u reprezentaciju...
1

Zadnju je reprezentativnu utakmicu odigrao 13. studenog 2015. protiv Engleske. Nakon toga prošao je 'kalvariju' s ozljedom i skoro je ostao bez noge, a sad će opet zaigrati za Španjolsku

VIDEO

Gležanj je katastrofalno, ako ćete ikad u životu moći hodati sa sinom po dvorištu, bit ćete sretan čovjek. Nažalost, možda ostanete i bez gležnja. Bespomoćni smo, rekao je liječnik 2015. godine Santiju Cazorli, a sad je odjeknula vijest kako je ovaj veliki borac ponovno pozvan u Španjolsku nogometnu reprezentaciju!

La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid

Podsjetimo, dvije godine ranije dok je igrao za Arsenal puknula mu je kost u gležnju, a tijekom ukupno devet operacija izgubio je čak osam centimetara tetive noge.  Njegova borba i povratak trajali su nekoliko godina. 

- U jednoj godini imao sam osam operacija. Počeo bih igrati, a liječnici su tvrdili da je sve u redu. No rana bi se otvarala, inficirala - prisjećao se 2017. godine Cazorla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Umalo je ostao bez noge, a sad je sa 34 godine opet pozvan u španjolsku reprezentaciju. Predviđali su mu da će biti dobro ako će moći normalno hodati, a on je ove sezone u dresu 'žute podmornice' odigrao 45 utakmica, zabio sedam golova i podijelio 11 asistencija.

Španjolski izbornik Luis Enrique je iskusnog veznjaka stavio na popis za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Farskih Otoka 7. lipnja u Tórshavnu i prijateljske utakmice protiv Švedske tri dana kasnije u Madridu.

Spain v England - International Friendly - Rico Perez Stadium

Ljubav prema nogometu bila je jača od svega

Rezali su ga i prekrajali su kao da 'rade novog čovjeka'. Uzmi s ruke, premjesti na nogu. 'Ukradi' s bedra pa stavi na gležanj. Ubaci pločicu i nek' drži dok može. Ljubav prema nogometu jača je od ozljeda

- Imao sam bezbroj operacija koljena, gležnja i stopala. Kirurg Mikel Sanchez je moj primjer ubacio u studiju koju je napisao. On i fizioterapeuti mi kažu da nikada nisu vidjeli tako ekstremni primjer 'krpanja' profesionalnog sportaša. Nakon jedne operacije imao sam bakterijsku infekciju koja mi 'pojela' 10 cm tetive. Sve se događalo ispod kože pa je prava šteta konstatirana tek kad su opet otvorili gležanj. Nakon deset operacija opet me razrežu i zateknu žestoku infekciju. Tkivo uništeno, kost mekana. Bio sam u Arsenalu, Arsene Wenger je rekao: 'Ovo je nešto najgore što sam ikad vidio' - objašnjavao je svojevremeno Santi.

Arsenal v Ludogorets Razgrad - UEFA Champions League - Group A - Emirates Stadium

Ali, volio je tu loptu. Nije se želio pomiriti s tim da više neće igrati nogomet iako su mu predviđali nešto mnogo gore od toga.

- Ja sam klasični nogometni fanatik. Zaljubljen sam u nogomet. Lud sam za nogometom. A ozljede i operacije su mi uzele 636 dana karijere u kojima nisam smio taknuti loptu. Obitelj me se 'htjela odreći' jer su im liječnici svako toliko govorili da nije u pitanju nogomet nego hoću li moći hodati ili hoće li mi morati amputirati dio noge. Poslije oporavka odem na prvi trening, suigrači u svlačionici gledaju moje ožiljke pa mene, pa ožiljke, pa mene... I onda kolektivno: "Di ćeš ti s tom nogom, jesi normalan"?! Nakon treninga sam plakao, a ženi kažem "To su suze radosnice". I bile su. Jer plakao sam od bolova, ali i od sreće. Sreće što mogu: šutnuti nogometnu loptu! - objasnio je Santi.

'Sve su mi tetovaže razbacane'

Za renomirani engleski Guardian španjolski je umjetnik lopte opisao pobjedu ljubavi prema nogometu nad lomovima, infekcijama, bakterijama i prijetnjom amputacije.

Rezali su ga i prekrajali su kao da 'rade novog čovjeka'. Uzmi s ruke, premjesti na nogu. 'Ukradi' s bedra pa stavi na gležanj. Evo citata za skicu jedne (posebne) karijere...

- Ja sam Santi Cazorla i ja sam ljudska slagalica. Dio mišića lijeve ruke mi je u desnom gležnju. Dio mišića desne noge je u desnoj peti, a onaj dio kod lakta pokrpan je dijelom bedrenog mišića.

- U stopalu imam metalnu pločicu. Toliko su me rezali i preslagivali da više nijedna tetovaža na meni nema nikakvog smisla. Sada su to kao nasumce razbacana slova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener