Obavijesti

Sport

Komentari 89

Jedvaj pod staklenim zvonom: Tin najskuplji klinac na svijetu

Jedvaj pod staklenim zvonom: Tin najskuplji klinac na svijetu
1

Dinamov “wunderkind” trenutačno je najskuplji 17-godišnjak na svijetu. Nitko drugi ne vrijedi ni približno toliko. Roma je spremna za njega dati čak 7 milijuna eura...

VIDEO

Odbijanjem Romine ponude Tinu Jedvaju produljen je boravak u Dinamu samo za nekoliko dana. Ponuda Arsenala još je na stolu, a pojavio se i treći klub. U Maksimiru ne žele otkriti koji, ali taj je navodno najozbiljniji u pregovorima.

Arsenalovih šest milijuna eura Zdravku Mamiću je premalo, a pogotovo je nedostatna bila Romina ponuda. Rimljani su, kako kažu naši izvori, baratali s iznosom od “samo” četiri milijuna eura i postotkom od sljedećeg transfera.

- Tinu nije lako, on je mlad dečko, a tu se govori o silnim milijunima i velikim životnim promjenama - rekao je otac mladog braniča Zdenko Jedvaj.

Tina su, nije tajna, pratili Milan i Juventus, no oni trenutačno ne mogu platiti sedam, osam milijuna eura, za koliko bi ga Dinamo pustio. A taj iznos trenutačno mogu platiti samo engleski klubovi.

- Ne treba se previše opterećivati jer odluka je na klubu. Oni odlučuju koju će ponudu prihvatiti. Ne želim se miješati u politiku kluba. Ako nađu interes i dogovore se, mi smo spremni na transfer - kaže Zdenko Jedvaj.

Kako sada stvari stoje, gotovo je sigurno da će Tin Jedvaj otići do kraja prijelaznog roka ili najkasnije na zimu.

Posljednjeg dana priprema na Rogli trener Jurčić poštedio ga je treninga kako se ne bi dogodilo nešto “nepredviđeno”. Jer u Dinamu već imaju i zamjenu, Tinova suigrača iz mlađih kategorija Jozu Šimunovića (18).

Nakon vala dolazaka (Migliore, Fernandes, El Soudani, Kramarić, Antolić) mogao bi uslijediti val odlazaka. Osim Jedvaja, na izlaznim vratima je i Sammir, koji ima ponude iz Saudijske Arabije, a Vrsaljko je blizu Bayera. Odlazi i Krstanović. Čeka radnu dozvolu da može otići u Sheffield.

- Prijelazni rok još nije ni počeo, svi mogu otići - nekoliko je puta ponovio Zoran Mamić.

Najskuplji klinci:

2 milijuna €

Neal Maupay prema Transfermarktu, najskuplji je maloljetni nogometaš na svijetu. Napadač Nice tek će u kolovozu napuniti 17 godina, a već je sakupio 15 nastupa i zabio tri gola u francuskoj ligi.

1 milijun €

Fabrice Olinga za Malagu je debitirao prošle sezone. Manuel Pellegrini uveo ga je u 60. minuti protiv Celte, a kamerunski mu je napadač uzvratio postigavši jedini gol na utakmici za pobjedu Malage.

1 milijun €

Alen Halilović jedan je od tri nogometaša mlađih od 18 godina koji igraju u prvim ligama, a vrijede barem milijun eura. U HNL-u je nastupio 18 puta i još triput u Ligi prvaka, a sezonu je završio s dva gola

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića