Obavijesti

Sport

Komentari 57

'Jedvaj priča gluposti, očito mu je drogiranje utjecalo na glavu'

Igor Štimac nevoljko je odgovorio Miroslavu Jedvaju nakon komentara u intervjuu. Štimac kaže da bivši pomoćni sudac Jedvaj nije vjerodostojan zbog drogiranja...

VIDEO

Kad je u četvrtak ujutro Igor Štimac stigao na jutarnju kavicu na Poljud, činilo se kako će mu ona prisjesti, jer ga je na stolu uz kavu i vodu dočekao i tekst u kojem ga bivši sudac Miroslav Jedvaj optužuje za nečasne radnje i umješanost u podmićivanje sudaca. No, čini se kako Štimca Jedvajev iskaz nije previše zabrinuo. Mirno je popio kavu, pročitao novine i obradovao se Reni Sinovčiću, koji je navodno slučajno svratio.

- Došao sam vidjeti prokišnjava li mi stan i do ručka se vraćam u Zadar – pravdao se Sinovčić.

- Sjedi, baš te čekamo da nam kažeš što je novoga oko Santinija, dolazi li u Hajduk – nasmijao se Štimac.

- Nema ništa novoga ni oko Santinija, ni oko Tomasova i Subašića. Morat ćemo uskoro naći neki kompromis. Hajduk ima nekoliko igrača kojih se želi riješiti, a koji su nama interesantni. Možda je to izlaz iz ove situacije – kazao je Reno, koji jako dobro poznaje bivšeg suca Miroslava Jedvaja, koji je zbog šverca droge završio u španjolskom zatvoru, odakle je nedavno izašao.

- Što da vam kažem, bio sam u kontaktu s njim i dok je bio u zatvoru, slao mu novac... Plakao mi je da su ga se svi odrekli i zaboravili. Žalosno je sve ovo što se događa, no za mene je važnije tko govori, nego što govori – kaže Sinovčić.

Štimac je isprva odbio dati izjavu vezanu uz Jedvajeve optužbe.

- Od sada ću davati izjave samo uživo na televiziji, kako bih spriječio intervencije u moje izjave i naslove izvađene iz konteksta, koji nemaju veze s tekstovima – kazao je, no onda ipak dodao:

- Ne želim Jedvaja blatiti jer je čovjek očito u teškom stanju i priča gluposti. U intervjuu primjerice navodi kako je u poluvremenu utakmice između Rijeke i Hajduka 2004. godine pitao suce Feljana i Novaka zašto me nisu isključili, a oni su me isključili u 7. minuti jer sam mu opsovao sve po spisku nakon drugog zaleđa! To dovoljno govori o vjerodostojnosti njegovih izjava. Očito je droga utjecala na njegovu glavu.

Štimac je uvjeren kako je ovo još jedan pokušaj skretanja pozornosti javnosti s pravih problema.

- Aktualno vodstvo sazvalo je Skupštinu HNS-a, na kojoj će se promijeniti Statut i time ozakoniti odluke koje su donesene mimo važećeg Statuta, poput one o imenovanju povjerenika po županijskim savezima.

Osvrnuo se Štimac i na izjave bivšeg povjerenika za suce Dragutina Karla Poljaka.

- Njegove izjave su osveta jer sam izvršio pritisak da ga se smijeni s mjesta povjerenika za suce, zato jer je radio pritisak na klubove da se na natječajima izabere njegova firma, koja je stolicama opremala stadione. Čak je i Mamić napravio izvanrednu press konferenciju u Azerbejdžanu, gdje je Dinamo igrao, kako bi podržao moju inicijativu te osudio pasivnost Markovića i Srebrića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
UŽIVO Slaven - Dinamo 2-2: Jakirović u igru uveo sina Leona
SUSRET 35. KOLA HNL-A

UŽIVO Slaven - Dinamo 2-2: Jakirović u igru uveo sina Leona

Luda utakmica igra se u Koprivnici. Novi/stari prvak na teren je istrčao s rezervama pa rano primio. Uspio je okrenuti rezultat, a onda je za Slaven prvijenac zabio mladi Jagušić (18) tek što je ušao u igru