Obavijesti

Sport

Komentari 28

Jefferson o Andriji Baliću: Taj mali s brojem 99 baš je sjajan

Jefferson o Andriji Baliću: Taj mali s brojem 99 baš je sjajan
1

ŽEF VOLI BALIĆA Suigrači su jako talentirani, pogotovo 99 s dugom kosom i 44 sa zavojem, kaže Brazilac Jefferson koji je debitirao u dresu Hajduka protiv Dinama...

VIDEO

Za razliku od većine brazilskih nogometaša, koji su u Hrvatskoj na glasu kao problematični tipovi skloni noćnom životu i ekscesima, Hajdukov Jefferson de Jesus Santos, miran je i povučen tip. Veliki je vjernik, a sa sobom je doveo i tek vjenčanu suprugu Luanu. Skupa popiju kavu, okupaju se na Marjanu, prošetaju gradom i dive splitskim starinama, Dioklecijanovoj palači i pogotovo kamenim kućama, kakve nije imao prilike do sada vidjeti.

Jefferson odudara od stereotipa o brazilskim nogometašima. Nešto poput 'našeg' Eduarda, za kojega je, naravno, čuo. S obzirom da ne govori strane jezike, pomogla mu je za prvi put Kelly Campos Kalebić, Brazilka udana u Splitu.

- Ime mu je Jefferson, čita se Žeferson, a suigrači ga za sada zovu jednostavno Jeff, odnosno Žef - pojasnila je prevoditeljica.

- Naučio sam već nekoliko vaših riječi poput 'dobro', 'kako si', 'hvala', 'dobar dan'... Potrudit ću se naučiti i ostalo - nasmijao se Jefferson, koji je oduševio na premijeri u Maksimiru.

- Bila mi je velika čast zaigrati veliki hervatski derbi, jer nikad nisam igrao pred toliko navijača i u takvoj atmosferi. Ali vidio sam na internetu da će u Splitu biti još i luđe. Znam da su naši navijači Torcida uzeli ime po navijačima iz Brazila, da su osnovani 1950. te da grad živi za nogomet, čak i žešće nego u Brazilu.

Izgledom i stasom, neki bi rekli i igrom, podsjeća na Patrika Vieru.

- Mnogi su mi to rekli, ali moj idol je otac, Joao Batista, iako nikad nije igrao profesionalni nogomet. Od poznatijih igrača Yaya Toure i Fernando. Volio bih jednom zaigrati u Premiershipu, no rano je govoriti o tome, po prvi put u karijeri igram prvu ligu.

Jefferson može podjednako dobro igrati stopera i zadnjeg veznog, no  nije prošao pripreme s ostatkom momčadi pa se još muči. Muči ga i upoznavanje suigrača i jezik, sporazumijeva se samo s Ukrajincem Biljijem, koji zna portugalski.

- Procijenio bih da sam na 80-85% spremnosti, trebat će mi vremena da pohvatam konce, ali već vidim da su suigrači jako dobri i talentirani. Pogotovo ovi mlađi, Ohandza, Niksi, broj 99 s dugom kosom i 44 sa zavojem na ruci (Vlašić, Balić i Roguljić op.p.).

Nedostaje mu obitelj u Brazilu i hrana, no supruga se trudi kuhati brazilske specijalitete poput ''feijolade'', a obožava i Stroganoff. Vrućina ga nimalo ne smeta.

- U mojoj Goianiji je još i sparnije, tako da mi vrućina nije problem. Vidjet ćemo kako ću proći sa zimom.

Zbog velikog broja turista u gradu ga još uvijek ne prepoznaju, no Jefferson se ne boji popularnosti.

- Ako si pristojan prema ljudima i oni će biti pristojni, a to je bar lako i jednostavno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.