Obavijesti

Sport

Komentari 1

Jelavić: Neće nam biti lako sa Škotskom, znaju biti neugodni

Jelavić: Neće nam biti lako sa Škotskom, znaju biti neugodni
1

Škotska se u igri drži defenzivnije. Orijentiraju se na prilike iz kontre i polukontre i čekaju strpljivo svoju priliku. Sigurno će biti nezgodan suparnik, kaže Nikica Jelavić

VIDEO

U subotu je hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić zabio krasan gol za Rangers u 2-0 pobjedi kod St. Jonhnstonea u drugom kolu škotskog Premiershipa.

Morat će 25-godišnji centarfor biti u itekako dobroj igračkoj i golgeterskoj formi također u srijedu, kada momčad iz Glasgowa, aktualni škotski prvak, bude gostovala kod Malmöa u uzvratnom dvoboju trećeg pretkola Lige prvaka, nakon što su švedski prvaci u utorak na Ibroxu slavili 1-0 pobjedu.

- Nismo baš imali sreće. Šveđani su nas iznenadili. Bolja su momčad nego što smo mislili. Mogli smo čak izgubiti uvjerljivije. Naravno, moglo je završiti i remijem– rekao je Jelavić tri dana uoči uzvratnog dvoboja u kojem očekuje pobjedu:

- Mogli bismo i morali bismo pobijediti. Poboljšavamo se svakom novom utakmicom i siguran sam da ćemo u srijedu biti bolji no što smo bili prošlog utorka. Bit će, naravno, jako teško. Morat ćemo zabiti najmanje jedan gol unutar 90 minuta, a ne primiti niti jednog. Nadam se da smo sposobni za to.

Ispasti od Malmöa bio bi pravi fijasko za škotsku momčad.

- Bio bi to veliki neuspjeh. Nitko nije očekivao tako nešto kada smo počinjali sezonu. Najmanje što bismo trebali učiniti jest proći treće pretkolo, dakle Malmö, i igrati barem Europsku ligu.

Jelavić će u kvalifikacijama za SP 2014. igrati protiv Naismitha i drugih suigrača iz Rangersa.

- Mislim da smo, iz naše perspektive, dobili jednu od najtežih skupina. Znamo koliko je Srbija jaka, da je Škotska ozbiljna i da je Makedonija vrlo neugodna. Imali smo i ranije problema s njima. Belgija također sve više napreduje, a Wales, premda nije težak suparnik, svakako je najjači iz posljednje jakosne skupine. U svakom slučaju, bit će to za nas izuzetno jaka skupina i morat ćemo se jako namučiti da bismo izborili Brazil.

Zna Jelavić dosta o Škotskoj.

- Znam da je kapetan odlični veznjak Manchester Uniteda Darren Fletcher, a znamo svi i za kvalitete Charlieja Adama. Opasnost će nam biti i moji suigrači iz kluba, poput spomenutog Naismitha ili bivšeg suigrača Kennyja Millera.

- Škotska se u igri drži defenzivnije i disciplinirano. Orijentiraju se njihovi nogometaši na prilike iz kontre i polukontre, čekaju strpljivo svoju priliku. Sigurno će biti nezgodan suparnik. Također, dugo nisu u rezultatskom smislu imali uspjeha i bit će gladni dokazati se. Javnost će od njih zasigurno jako puno očekivati - rekao je Nikica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pršte prilike na sve strane, Theophile očistio s gol-linije!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem