Sport

Komentari 134

Jelić: Ja sam samo obična cura iz Knina. Ako ja mogu, možete i vi. Nikad ne odustajte od snova

Jelić: Ja sam samo obična cura iz Knina. Ako ja mogu, možete i vi. Nikad ne odustajte od snova

Hrvatska zlatna olimpijka 2013. imala je unutarnje krvarenje zbog kojeg je morala na dvije operacije. "Mojim roditeljima me je bilo teško gledat. Tata je bio u ratu, a tada je prvi put zaplakao. Nisam imala kapi krvi u sebi."

Tekvandoašica Matea Jelić osvojila je u Tokiju 12. zlatnu olimpijsku medalju za Hrvatsku. U dramatičnom finalu Kninjanka je slavila protiv Britanke Lauren Williams koja je imala čak šest bodova prednosti 15-ak sekundi do kraja, a onda je Matea poludjela, naravno u pozitivnom smislu.

- Osvajanje Olimpijskih igara je san svakog sportaša i presretna sam. Toliko sam puta zamišljala slušati 'Lijepu našu'. Nemam riječi stvarno - rekla je Matea za HRT nakon dodjele medalja pa onda objasnila kako je došlo do preokreta:

Taekwondo - Women

- S tom protivnicom je uvijek tako, a ja sam znala da moram vjerovati do kraja. Napravila sam ono što je Bog zamislio. Nadam se da sam pokazala ljudima da se ne isplati odustati. Vjerovala sam da mogu i to sam pokazala. Ako mogu ja, mogu i drugi.

Iako je bila najveći favorit na papiru, to nije garancija zlatne olimpijske medalje. Za takav uspjeh je potrebno puno više.

- Rekla sam treneru da ću osvojiti i Europsko i Olimpijadu. Znala sam koliko vrijedimo, koliko se borimo za našu državu.

Taekwondo - Women

Baš uoči ovogodišnjeg Europskog prvenstva Mateu je korona virus zakucao za krevet. Koliko je to utjecalo na našu zlatnu olimpijku?

- Poremetila mi je fizičko stanje za Euru, a psihički me ojačala. Moj cijeli tim je uz mene, i moja obitelj. Iz malog sam grada i osjećam se povezano sa Kninjanima i uvijek sam zamišljala kako slavimo zajedno na trgu.

Taekwondo - Women

Matea je 2013. prilikom jedne borbe zadobila teške ozljede koje su dovele do unutarnjeg krvarenja. Tada je njezina majka zamolila zlatnu zimsku olimpijku Janicu Kostelić da u bolničkoj sobi posjeti ozlijeđenu Mateu.

- To je bilo davno. Mojim roditeljima me je bilo teško gledat. Tata je prvi put plakao. Bio je u ratu, a tada je prvi put zaplakao. Nisam imala kapi krvi u sebi. Nisam ovo sama napravila, Bog mi toliko pomaže. Zahvalna sam što ne moram sama sve prolaziti.

Taekwondo - Women

Jelić je zlatnom medaljom ostvarila najveći uspjeh hrvatskog taekwondoa. Ranije smo osvojili tri bronce, a danas je četvrtu osvojio i Toni Kanaet. A on

- Sretna sam zbog hrvatskog taekwondoa. To je jedan prelijepi sport. Obična sam cura iz Knina koja se borila za svoje snove. Ako sam ja to uspjela, mogu i svi ostali.

Taekwondo - Women