Obavijesti

Sport

Komentari 5

Jeličić: Nevjerojatno je da neki veći klub još nije uzeo Monchija

Jeličić: Nevjerojatno je da neki veći klub još nije uzeo Monchija
3

Igrače i trenere u Sevilli bira bivši rezervni golman, sad sjajni sportski direktor Ramón Rodríguez Verdejo, poznatiji kao Monchi. S njim je u Sevilli igrao Joško Jeličić

VIDEO

Ramón Rodríguez Verdejo (47), poznatiji kao Monchi, potpisuje svih pet Sevillinih naslova u Europskoj ligi. A usput je u 15 godina klubu zaradio čistih 200 milijuna eura.

- Upoznao sam ga čim sam stigao u Sevillu. Bio je rezervni golman, ali jako dobar prema nama strancima, što nije baš redovita pojava u svlačionici. Činjenica da je bio rezervni golman, branio je svega nekoliko puta u toj godini kad smo igrali zajedno, i nije mu bila baš neka pretjerana referenca, ali bio je generator sjajne atmosfere u svlačionici, jako dobar čovjek i zabavljač. I da nije napravio ovo što je napravio, uvijek bih ga se rado sjećao - sjeća se Joško Jeličić, koji je jednu sezonu bio u Sevilli.

- Teško je prisjetiti se svih detalja, no bez obzira na sve probleme koji su bili u klubu, on je uvijek prednjačio u šalama. Često bi znao ranije završiti trening, odjurio bi u svlačionicu, a kad bi ostali stigli, na sušilu su visile naše mokre čarape... I onda bi nam rekao: 'Pa što se ljutite, lijepo sam ih oprao' - priča Jeličić te otkriva još pokoji detalj iz zajedničkih dana u svlačionici:

- U to vrijeme bile su u modi espadrile, a njegova specijalnost bila je da od bandaža ili flastera na njima napravi tri crte, kao da su marke Adidas. I tako nas je znao zabavljati, a svaki sportaš zna koliko je važno imati nekoga takvog za dobru atmosferu u svlačionici.

Monchi je u klubu bio devet godina, ali nije bio klasa kao golman. Daleko od toga. No briljantan je sportski direktor. Dani Alves, Juan Antonio Reyes, Sergio Ramos, Jesus Navas, Julio Baptista, Luis Fabiano... Svi su oni Monchijeve “izmišljotine”. Kupi jeftino, prodaj skupo. U tu kategoriju spada i Ivan Rakitić. Doveo ga je za 2,5 milijuna eura, a prodao za 18.

- Nevjerojatno mi je što ga neki veliki klub već odavno nije uzeo, jer čovjek stvarno radi vrhunski posao. Očito je prevelik nogometni romantičar i zaljubljenik u Sevillu kad je i dalje u svom klubu. Osuđeni su na prodaju, tako je to u klubovima te razine. On ne dovodi samo kvalitetne, nego i karakterne igrače - kaže Jeličić.

Želi ga uz sebe Guardiola, zvala ga je i Barcelona, ali on je i dalje tu. A Sevilla je stalno u vrhu.

- Pratim ga otkad je postao sportski direktor i fascinira me što Sevilla nikad nije bila momčad prepuna ekstra klasnih igrača, a ipak već nekoliko sezona u nizu postiže sjajne rezultate. Njegova kvaliteta je da bira jeftine igrače, a nakon što mu daju rezultat, prodaje ih za puno veći novac. A opet, zadržava rezultat. Naravno, svjestan je kako u španjolskom prvenstvu teško može do naslova prvakak, pa i trećeg mjesta, no pronašao je formulu da se zadrži u gornjem dijelu ljestvice, a trofeje skuplja u Europi - kaže Jeličić te nastavlja:

- Osim pomnog biranja igrača, očito zna pogoditi i trenere. Nakon Juande Ramosa doveo je još jednog pozitivnog luđaka, čiji rad donosi rezultate. Čuo sam da se u Sevilli šale kako je nakon dolaska Unaija Emeryja nestalo kokica u gradu. Taj stvarno inzistira na video analizi protivnika, igrači satima sjede ispred ekrana.

Priča iz igračkih dana kaže da je Diego Maradona, kad je igrao u Sevilli, bio veliki prijatelj s Monchijem. Kad je Diego vidio koliko je očito da je Monchijev sat lažni Rolex, drugi dan mu je poklonio pravi.

- Tad je bio na 30 posto svojih mogućnosti, ali ipak daleko bolji od svih nas - kaže Monchi.

Nije rekao, ali vjerojatno i danas čuva taj Rolex. Osim ako ga, kao igrače, nije prodao skuplje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara