Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Jelušić: Ovo mi je jedan od najtežih napadaja astme...

Na šestom izdanju Snježne kraljice naša najbolja skijašica osvojila je 11. mjesto. A u stanci između dvije vožnje imala je snažan napadaj astme...

Dalibor Urukalović/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
8 komentara

Nisam vjerovala. Uhvatio me je napad astme nakon prve vožnje. Ali, nisam mislila odustati Jednostavno, to je nešto na što sam se navikla, to je dio mog života. I kada ulazim u sezonu Svjetskog kupa unaprijed znam da će biti ovakvih situacija, rekla je Ana Jelušic u ciljnoj ravnini Crvenog spusta.
Nešto nije bilo u redu. Jer nakon druge vožnje skijašice obično dođu u ciljnu ravninu, posebice Ana. Ovoga puta je nije bilo. I to 45 minuta nakon utrke.
- Evo, pogledajte kako mi se ruke tresu. Jedva stojim - rekla je Ana s poprilično drhtavim glasom i nastavila:
- Zašto sam uopće skijala? Pa zato jer mi je to posao. Za astmu nema lijeka, moram naučiti živjeti s tim. Pa i skijati - dodala je.
Dobila je veliku količinu lijekova nakon prve vožnje. Jako je kašljala između dva laufa. Čak su je kolege iz reprezentacije morali poleći, dati joj vode.
- Tako je uvijek kada me napadne astma. Ali, kud baš u Zagrebu? Ali, što je tu je. Sada se moram dosta odmarati. Jedva čekam krevet - izjavila je 23-godišnja Riječanka.
Utrka je pomalo pala u drugi plan, njezino 11. mjesto na šestom izdanju Snježne kraljice.
- Ovaj je slalom jedan od najtežih u Svjetskom kupu i to je možda imalo utjecaja na moj napad. Mislim da mogu biti zadovoljna rezultatom obzirom na sve probleme koje sam imala - zaključila je simpatična sportašica koja jučer obzirom na sve nije previše razmišljala o rezultatu.


LIJEČNICA: JEDVA SMO JE OSPOSOBILI ZA START
Nije bilo lako. Ana je uistinu imala iznimno jaki napad astme. Jedva smo je osposobili za drugu utrku. Njezina je bila želja da starta bez obzira na sve. Navikla se živjeti sa astmom, izjavila je Vesna Desnica, liječnica skijaške reprezentacije.
Vesna poznaje Anu već dugi niz godina, isto tako i njezin liječnički karton. I zato nije dvojila...
- Da, bio je ovo jedan od jačih napada koje je imala - zaključila je liječnica. 

Naši partneri pišu
Message