Obavijesti

Sport

Komentari 23

Jens Andersson dao ostavku; tko će biti njegov nasljednik?

Jens Andersson dao ostavku; tko će biti njegov nasljednik?
1

Kao najozbiljniji kandidati nameću se Pralija, koji je prije dolaska Anderssona bio favorit za Krešićeva nasljednika, a dobre izglede ima i bivši trener Hajduka Vučević

VIDEO

Hajduk se razišao sa sportskim direktorom Jensom Anderssonom, a kao razlog njegove ostavke neuvjerljivo se navode Šveđaninovi obiteljski razlozi, odnosno nemogućnost školovanja djece na engleskom jeziku.

Andersson je stigao u Split na početku sezone kao zamjena za Sergija Krešića, a odmah su protivnicima takve ideje upala u oko njegova primanja: riječ je o 6200 eura bruto mjesečno te tri posto od izlaznih transfera. Šveđanin je najavljivao kako iz temelja želi rekonstruirati rad u Hajduku, potpuno ga informatizirati, a reorganizirao je i omladinsku školu. No ono za što dobiva negativnu ocjenu je prijelazni rok, nije prodao niti jednog igrača što je Hajduku prouzročilo ozbiljne financijske probleme.

Idući tjedan Hajduk očekuje tematska sjednica gradskog vijeća, a nije tajna kako su i gradski vijećnici nezadovoljni angažiranjem skupog stranca u situaciji kad Hajduk pritišću financijski problemi.

Čini se kako je razlaz bio neminovan a Andersson i Hajduk su očito dogovorili formu razlaza prema kojoj sportski direktor ne može osigurati školovanje djece na engleskom jeziku u Splitu, a razdvojenost mu teško pada.

Dogovor je postignut već prije nekoliko dana, no s njim nisu željeli u javnost prije nego što prođe gradski derbi s RNK Splitom kako ne bi narušili atmosferu u momčadi.

Predsjednik Marin Brbić sada treba vremena da pronađe zamjenu za Šveđanina.

Kao najozbiljniji kandidati nameću se Nenad Pralija, koji je prije dolaska Anderssona bio favorit za Krešićeva nasljednika, a dobre izglede ima i bivši trener Hajduka Goran Vučević, inače veliki prijatelj aktualnog trenera Igora Tudora. No nije nemoguća varijanta ni da Brbić sve iznenadi trećim rješenjem, kao što je iznenadio dovođenjem potpuno nepoznatog Anderssona, s kojim je, barem je tako često tvrdio, jako dobro surađivao.

Ako se išta može izdvojiti u četveromjesečnom mandatu Anderssona na Poljudu, to su dolasci Georgija Iluridzea te Harisa Bukve, koji su pojačanja.

Od njegova dolaska za sportskog direktora Hajduk se riješio trojice igrača s najvećim ugovorima: Ivana Vukovića, Gorana Blaževića i Mirka Oremuša, no problem je bio i što su ti igrači - kad se Anderssonovoj plaći pribroji i onih tri posto od transfera koje ima prema ugovoru - na kraju bili tek nešto skuplji od Šveđanina samog.

Jens Andersson nakon samo četiri mjeseca napušta Hajduk

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'