Obavijesti

Sport

Komentari 17

Jeste li spremni? Kim Clijsters se vraća profesionalnom tenisu

Jeste li spremni? Kim Clijsters se vraća profesionalnom tenisu
1

Osvojila je šest Grand Slam naslova, četiri u pojedinačnoj konkurenciji. Postala je prva majka na broju jedan WTA ljestvice, a ovo joj je drugi povratak iz mirovine. Pauzirala je 26 mjeseci između 2007. i 2009. godine

VIDEO

Kim Clijsters (36) se vraća na teniske terene!

Jedna od najboljih tenisačica u povijesti natjecat će se ponovno profesionalno od iduće sezone, a svoju je odluku objavila u videu na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi guys, I’m excited to finally be able to share this news with you... #wta #2020

A post shared by Kim Clijsters (@clijsterskim) on

- Zadnjih sedam godina sam bila samo majka. Volim to, obožavam. Ali, voljela sam biti i profesionalna tenisačica. I iskreno, nedostaje mi taj osjećaj. Pa zašto ne bih probala biti oboje? Vidimo se 2020. godine - poručila je.

Povratak bivše prve tenisačice svijeta s oduševljenjem su dočekali navijači. Belgijka je do sada osvajala 41 turnir u pojedinačnoj karijeri, uključujući i četiri Grand Slama - US Openu je slavila 2005, 2009. i 2010. godine, a Australian Open je pokorila godinu dana kasnije. Dva je Grand Slama osvojila igrajući u parovima.

Drugi povratak iz mirovine

Belgijka je prvi profesionalni meč na WTA turu odigrala kada je imala 15 godina. Bilo je to 1999. godine u Antwerpu. Ovo će joj biti drugi povratak iz teniske mirovine jer je reket ostavila u svibnju 2007. godine, brzo nakon vjenčanja za Briana Lyncha i rođenja njihove prve kćerkice Jade. Mečevima se vratila nakon 26 mjeseci, u ljeto 2009. godine.

U veljači 2011. godine uspjela se vratiti na prvo mjesto WTA ljestvice, postala je tako prva majka koja je držala vodeću poziciju otkako je kompjuterskog rangiranja od 1975. godine.

Posljednji meč odigrala je 2012. godine u drugom kolu US Opena, a izgubila je od Laure Robson u dva tie-breaka. Godinu dana nakon oproštaja je rodila sina Jacka, a obitelj je treće dijete, sina Blakea, dočekala 2016. godine.

Kao bivša prva igračica svijeta, Clijsters ima pravo na neograničen broj pozivnica na turnire, a kako bi se ponovno vratila na WTA listu mora osvojiti barem deset bodova ili odigrati tri turnira.

Pokretanje videa...

00:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani