Sport

Komentari 2

Bivša UFC prvakinja samo za 24sata: Ne žurim s povratkom, a želim se okušati u reliju Dakar

Bivša UFC prvakinja samo za 24sata: Ne žurim s povratkom, a želim se okušati u reliju Dakar

'Cilj je titula, naravno. Želim se boriti protiv nekog iz vrha i to je to. Znam da je Carla Esparza sljedeća u redu za titulu, ja se želim boriti protiv Rose Namajunas ili Weili Zhang', rekla nam je Poljakinja

Ja sam ratnica i 'ubojica', žestoka radnica. Borila sam se u muay thaiju nekoliko godina pa sam se odlučila na MMA nakon nekog vremena jer to nisam željela zbog 'hrvačkih ušiju' i submissiona, ali napravila sam taj korak, započela je za 24sata bivša UFC prvakinja u slamka kategoriji Joanna Jedrzejczyk (34, 16-4).

POGLEDAJTE VIDEO:

Prije dvije je godine Poljakinja posljednji put bila u kavezu UFC-a, a tad joj je 'osobnu kartu' promijenila Weili Zhang (32, 21-3). Odlučila je Joanna uzeti pauzu nakon svega, a sad se sprema povratak. 

- Meč protiv Weili Zhang bio je jedan od najboljih u povijesti cijelog sporta, ne samo ženskog MMA-a. Još uvijek pregovaram uvjete, trebala sam se vratiti u ožujku, ali to se nije dogodilo. Žurbe nema jer me nije bilo dvije godine i mjesec dana ništa neće promijeniti pa se psihički i fizički želim u potpunosti pripremiti za povratak - osvrnula se za 24sata.

Inače intenzivna borkinja malo je smirila stvari i krenula 'ispočetka' te posložila stvari u životu.

- Prošlo je neko vrijeme, ali osjećam se snažnije jer sam izbalansirala sportske, obiteljske i poslovne obaveze. Zadnjih nekolio godina odlično sam trenirala i izgradila dobru bazu, vratila se kući u American Top Team i sad jedva čekam pokazati sve u kavezu.

Bivša prvakinja slamka kategorije i jedna od najdominantnijih borkinja u povijesti organizacije svjesna je što nosi novi početak, ali i što želi.

- Cilj je titula, naravno. Želim se boriti protiv nekog iz vrha i to je to. Znam da je Carla Esparza sljedeća u redu za titulu, ja se želim boriti protiv Rose Namajunas ili Weili Zhang, spremna sam pričekati - rekla je i osvrnula s ena najbolje osjećaje u životu.

- Mislim da je biti živ svaki dan najvažnija stvar i zahvalna sam na svakom danu, ali postajanje UFC prvakinjom je bilo nešto za što sam mnogo radila i osjećaj je bio odličan, ali još i bolji kad sam titulu branila pet puta i postala jedna od najboljih svih vremena. 

A kad nije u kavezu vodi svoje poslove, ima tri diplome i želi se još fokusirati na sport, ali ne želi zapostaviti i business karijeru. 

- Volim brze aute i utrkivanje, iako ovdje na Floridi živim poput monaha i mislim samo na trening. Tu imam mali stan i mali auto i usredotočena sam na MMA, a što se tiče nekih želja, prije tri jeseca debitirala sam na utrci u Poljskoj i voljela bih se okušati na reliju Dakar - zaključila nam je Joanna.

A što je još sve rekla, možete pogledati na YouTube kanalu 24sata!

Najčitaniji članci