Obavijesti

Sport

Komentari 9

Jones nakon mitske borbe: On je najbolji s kojim sam se borio

Jones nakon mitske borbe: On je najbolji s kojim sam se borio
1

Jon Jones dobio je Alexandera Gustafssona odlukom sudaca i obranio UFC pojas. Borba je bila vrlo izjednačena, a mnogi smatraju da je najbolja u povijesti kategorije

VIDEO

Jon Jones noćas je ušao u povijest, šesti je put obranio UFC pojas u kategoriji do 93 kilograma, što nitko u toj diviziji nikada nije napravio. Također, došao je na 4. mjesto ljestvice svih vremena po broju uzastopnih obrana naslova. Ali, sve je to napravio nakon 25 paklenih minuta, puno, puno teže nego što su svi očekivali.

Alexander Gustafsson pokazao je da je zaslužio biti izazivač, možda čak i prvak. Jones u karijeri nije imao kvalitetnijeg suparnika s druge strane oktogona, što je i sam priznao.

- Tražio sam takvu borbu i napokon je dobio. Dokazao sam si mnogo toga, ali imam još puno za raditi u dvorani da ostanem na vrhu. Puno sam radio na boksu, možda sam trebao biti raznovrsniji. Svaka mu čast, on je daleko najbolji borac s kojim sam se borio. Isplivao je moj ratnički duh. Znao sam da su runde blizu, nisam očajavao i bio sam miran - rekao je Jones nakon borbe s lagano izobličenim licem i posjekotinom iznad desnog oka - rekao je Jones nakon borbe za koju su mnogi rekli da je najbolja u povijesti kategorije.

Uvodne tri runde bile su izjednačene, ali je barem dvije dobio Šveđanin zbog sjajnog boksa, što mu je najveći adut. Svojedobno je pobijedio i tamošnjeg nacionalnog boksačkog prvaka. Također, jednom je srušio Amerikanca u parter, što nikada nikome nije pošlo za rukom.

U 4. rundi je 'sjeo' sjajan okret za 180 stupnjeva i lakat ravno u čelo Gustafssona. Sigurnog nokauta ga je spasilo zvono, a u zadnjoj rundi u kojoj su obojica jedva stajali na nogama je Jon napokon srušio njega.

Prije odluke sudaca se očekivalo da će bodovanje biti 48-47, samo je bilo upitno za koga, odnosno je li Jones dobio ijednu od prve tri runde. Dva suca su rekla 48-47, a treći koji očito nije gledao dobro - 49-46 za jednoglasnu odluku. Gustafsson nije bio razočaran, bio je vrlo skroman.

- Čast mi je što sam se borio s njim, prvak je s razlogom. Vratit ću se još jači, moja karijera je tek na početku.

S obzirom na to da je obojici tek 26, mogli bi vidjeti još najmanje dvije njihove međusobne borbe. Ili će kroz pola godine uslijediti revanš ili će prije revanša priliku dobiti Glover Teixeira.

Treba spomenuti da je Renan Barao na istom eventu u Torontu, tehničkim nokautom u 2. rundi pobijedio Eddieja Winelanda i obranio titulu u kategoriji do 61 kg.

Može li Gustafsson postati 3. Europljanin s UFC pojasom?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković