Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bubalo: Još čuvam komadić parketa koji me koštao karijere

Bubalo: Još čuvam komadić parketa koji me koštao karijere
5

Želim biti trener, ali samo mlađih kategorija, kaže Klaudija Bubalo (40), koja završava Kineziološki fakultet u Zagrebu i jedva čeka učiteljski staž u osnovnoj školi

VIDEO

Zovu me cure stalno na neke veteranske turnire, ali nemam želju. Otkad sam prestala igrati nikad nisam imala potrebu ponovno igrati. Ali morat ću se malo aktivirati, treba misliti i na tjelesnu formu, kroz smijeh priča 40-godišnja Klaudija Bubalo, jedna od naših najboljih rukometašica.

Cijelu karijeru igrala je u Lokomotivi, nešto kraće u Metzu, a predvodila je reprezentaciju na SP-u Danskoj 1996. godine, kad su osvojile 6. mjesto.

- Ma ne bi ni išla u Metz da Lokomotiva nije upala u probleme. Nije mi se nigdje išlo, previše sam vezana za obitelj i Zagreb, ali pristala sam na ponudu Metza jer mi se grad svidio - kaže Klaudija, koja je u Francuskoj igrala od 1999. do 2003. godine.

- Nismo mi tad uopće razmišljale o lovi, nije nam to stvarno bilo bitno. Samo sam htjela biti doma, ali u Francuskoj nisam imala što izgubiti.

Klaudija se iz Metza vratila u Hrvatsku i igrala za Solin. A zatim je došla bizarna ozljeda, koja ju je na kraju priče stajala karijere.

- Igrale smo Challenge Cup protiv Tvina. Pala sam na parket, koji se u tom trenutku podigao i probio mi but. Ušao je potpuno u nogu i piljevina mi se razmrvila u nozi - prisjeća se rođena Zagrepčanka.

Uslijedio je niz operacija, poslije kojih je dobila 15 šavova.

- Pokušala sam se vratiti, ali nije išlo. Tu letvicu čuvam doma. Za uspomenu, ha, ha... - rekla je Klaudija koja je danas majka dvoje djece, završava fakultet i direktorica Lokomotive.

- Jedva čekam učiteljski staž. Htjela bih biti trener, ali ne profesionalni. Samo rad s djecom. Pa stalno trčim za svojim klincima - zaključila je Klaudija.

KLAUDIJA BUBALO

Jedna od najboljih hrvatskih rukometašica u povijesti danas je direktorica lokomotive, kluba u kojem je provela najveći dio uspješne karijere.

Najviše pamti Velimira Kljaića i Josipa Šojata

To su ljudi koji će mi uvijek biti u sjećanju. Šojat je najbolji trener koji me trenirao, a Kljun je bio nevjerojatan. Bila mi je izuzetna čast sjediti kraj njega na klupi dok je bio trener Lokomotive. Imao je rukomet u malom prstu i sjajno se snašao u ženskom rukometu. Donio nam je prvenstvo 2005. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom