Obavijesti

Sport

Komentari 4

Još jedan hrvatski košarkaš nastavlja karijeru u Srbiji...

Još jedan hrvatski košarkaš nastavlja karijeru u Srbiji...

Hrvatski košarkaš Lovro Gnjidić je prvi dio sezone proveo na posudbi u Splitu, ali nije se naigrao pa je u dogovoru s Cedevitom Olimpijom raskinuo posudbu i odlazi u Megu

VIDEO

Da je Mega Basket poligon za razvoj košarkaša, to je već općepoznato. U tom beogradskom klubu, koji je u rukama srpskog menadžera Miška Ražnatovića, razvijao se dvostruki MVP i prvak NBA lige Nikola Jokić, stvorili su i Nikolu Jovića, košarkaša Miami Heata, a kratko je član ove momčadi bio i hrvatski centar Ivica Zubac, koji igra u Clippersima.

Pokretanje videa...

Josip Sesar novi izbornik košarkaša 03:19

Zanimljivo, posljednjih godina udarna snaga Mege postali su Hrvati. Prije dvije godine jedan od najboljih igrača bio je Karlo Matković, prošle sezone dominirali su Danko Branković i Matej Rudan, a ove sezone bitnu ulogu ima Andrija Jelavić (19). I neće biti sam. Kako doznajemo, novi član srpskog kluba uskoro bi trebao postati talentirani hrvatski košarkaš Lovro Gnjidić (22)! Sve je praktički dogovoreno i preostala je samo papirologija.

Gnjidić se nije naigrao u Splitu 

Povremeni hrvatski reprezentativac je prošle sezone kao slobodan igrač otišao iz Cibone i došao u Cedevitu Olimpiju gdje je trebao biti projekt kluba, no nije se uspio nametnuti pa je većinu utakmica odgledao s klupe. Na početku ove sezone došao je na posudbu u Split s ciljem da oživi karijeru. Ipak, ni tu se nisu poklopile kockice. Došao je kao rezervni playmaker i trebao se boriti za mjesto u prvoj petorci, ali nije se dokazao. Odigrao je tek pet utakmica u hrvatskom prvenstvu s četiri koša po utakmici i četiri asistencije, dok je u ABA ligi u deset utakmica u prosjeku zabijao tri koša i imao 2.8 asistencije.

Opatija: Košarkaška utakmica Hrvatska - Irska

Takvo što nije imalo smisla pa je u dogovoru s agentom Miškom Ražnatovićem i svojim poslodavcem Cedevitom odlučio napustiti Split i prema svemu sudeći, karijeru će nastaviti u Megi. Split neće ostati bez playmakera, iz Cedevite Junior stiže talentirani Vito Kučić (21).

Lovro Gnjidić je košarkaš od kojeg se jako puno očekivalo,no još nije dao naznake da bi mogao ispuniti veliki potencijal. Još je mlad i ima vremena za brušenje, no praktički sezonu i pol je bacio u vjetar. U Megi će konačno dobiti sve što nije dobio ranije. Sjajne uvjete za razvoj i veliku minutažu, trpe se njihove greške i oscilacije, sve što jedan mladi igrač može poželjeti. Stiže kao zamjena za čudesnog Nikolu Topića koji je otišao u Crvenu zvezdu.

Zagreb: 11. kolo ABA lige, KK Cibona - KK Split

Na hrvatskom košarkaškom nebu pojavio se još prije dvije godine kao mlada nada Cibone koja je odlučila tada osloniti se na mlade igrače. Uspoređivali su ga sa Zoranom Planinićem, kitili ga lovorikama i komplimentima. Vidjeli su ga kao prototipa modernog stasitog playmakera kojeg krasi prodornost, brzina i odličan osjećaj za asistenciju.

U Ciboni je igrao jako dobro i dao naznake da bi Hrvatska konačno mogla dobiti sjajnog playmakera. Mnogi su prepoznali njegov veliki potencijal, ali falio je iskorak koji će pokazati da je spreman za veće stvari. Talentirana momčad Cibone rasula se prije godinu dana pa je otišao u Cedevitu. Nažalost, bio je to pogrešan potez koji je stagnirao njegovu karijeru.

Lovro je i dalje 'samo' talentirani hrvatski košarkaš. Nije se puno promijenilo od onog trenutka kada ga je hrvatska košarkaška javnost upoznala prije dvije godine. Negdje je zapeo u razvoju, no mnogi se nadaju da će mu konačnu svanuti u Megi. Od toga bi profitirali svi. Mega, on i reprezentacija koja vapi za klasnim playmakerom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...