Obavijesti

Sport

Komentari 6

Još jedan teniski oproštaj: I 'komarac' Ferrero u mirovinu

Još jedan teniski oproštaj:  I 'komarac' Ferrero u mirovinu
1

S 32 godine u ovom sportu sve teže možeš fizički podnositi napore. Odlučio sam da turnir u Valenciji bude moj posljednji, obznanio je umirovljenje Juan Carlos Ferrero

VIDEO

"Komarac je prestao letjeti", piše madridska Marca nakon što je 32-godišnji španjolski tenisač Juan Carlos Ferrero objavio da prestaje s teniskom karijerom.

Nakon Fernanda Gonzaleza, Ivana Ljubičića i Andyja Roddicka iz tenisa ove godine odlazi još jedan velikan, poslije Roddicka, i još jedan igrač nekada na prvom mjestu ATP ljestvice (u rujnu 2003. godine).

- S 32 godine u ovom sportu sve teže možeš fizički podnositi napore. Odlučio sam da turnir u Valenciji bude moj posljednji. Proveo sam predivne godine i imam potrebu zahvaliti se mnogim ljudima, od moje obitelji, do velikih prijatelja Davida Ferrera i Nicolasa Almagra, te mojih navijača. Bilo je predivno, ali kraj je ipak došao - rekao je popularni "komarac" koji će, dakle, u Valenciji odigrati svoj zadnji turnir u karijeri.

Turnir u Valenciji počinje 21. listopada.

Posljednji turnir koji je Ferrero osvojio bio je onaj na zemlji Stuttgarta (2011. godine), a pretposljednji onaj umaški godinu dana ranije.

Profesionalac je postao 1998. godine i već je godinu dana kasnije imao prvi ATP pehar u rukama (Mallorca). Ukupno je osvojio 15 turnira, a odigrao je i 18 finalnih mečeva. Trinaest naslova je proslavio na zemljanoj podlozi, a dva na tvrdoj.

Naravno, najveći uspjeh mu je osvajanje Roland Garrosa (2003. godine), a samo nekoliko mjeseci kasnije je igrao i finale US Opena (poraz od Andyja Roddicka što je Amerikancu ostao jedini Grand Slam turnir u karijeri). Ferrero je na Grand Slam turnirima još igrao jednom polufinale Australian Opena, te dva puta četvrtfinale Wimbledona (tamo je bio i prije tri godine).

Recimo da je s Albertom Costom 2000. godine Ferrero proslavio i pobjedu u Davis Cupu, a u finalnom su meču tada španjolski tenisači bili bolji od Australaca. Ključni poen je donio baš Ferrero pobjedom protiv Lleytona Hewitta.

Ferrero je zadnjih godina igrao s velikim poteškoćama kada su ozljede u pitanju, koje su mu ranije vjerojatno otrgnule i više uspjeha koje je mogao ostvariti na teniskim terenima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz