Obavijesti

Sport

Komentari 18

Još samo to zlato nedostaje, a bili smo na svim EP-ima dosad

Još samo to zlato nedostaje, a bili smo na svim EP-ima dosad
1

Hrvatska rukometna reprezentacija dosad je na EP-ima osvojila četiri medalje, dvije bronce i dva srebra, no nikad još nismo bili europski prvaci. Vrijeme je i za to zlato

VIDEO

Budimo iskreni, mi imamo najbolju momčad tamo, najavili su hrvatski rukometaši prije odlaska na prvi dio priprema za EP u Danskoj.

Europsko rukometno prvenstvo u Danskoj bit će 11. EP u povijesti. Hrvatska je sudjelovala na svih 10 prvenstava dosad, no nikada još nije osvojila zlatnu medalju. Jedino to zlato nam nedostaje. Danska je prava prilika da i taj 'problem' riješimo. Imamo odličnu momčad i najboljeg rukometaša svijeta u naponu snage - Domagoja Duvnjaka.

Bronca na prvom EP-u

Prvi EP održan je 1994. godine u Portugalu, a Hrvatska je u borbi za broncu pobijedila Dansku 24-23. Nakon toga čak smo 14 godina čekali na novu medalju na Europskom prvenstvu. Sljedećih godina nanizali smo peto, osmo, dva četvrta i šesto mjesto, a 2002. godine u Švedskoj bili smo posljednji na EP-u.

Srebro u Norveškoj

Niz hrvatskih medalja s EP-a krenuo je u Norveškoj. Te 2008. godine osvojili smo srebro, a u momčadi smo imali najboljeg srednjeg vanjskog i strijelca (Ivano Balić) te najboljeg obrambenog igrača prvenstva (Igor Vori). U to vrijeme Balić je možda igrao i najbolji rukomet u karijeri, no u finalu smo naletjeli na specijalce za EP, Dance. Izgubili smo 24-20 i uzeli srebro nakon 14 godina čekanja na europsku medalju.

Opet pali u finalu u Austriji

Dvije godine kasnije Europsko prvenstvo održavalo se u nerukometnoj Austriji. Hrvatska je bila ponovno jaka, no opet bez zlata. Prvi dio prošli smo s tri čiste pobjede. U drugoj skupini remizirali smo s Islandom te pobijedili Austriju i Dansku. U polufinalu bez problema smo dobili Poljsku, a onda je uslijedilo veliko finale s Francuzima. U rukometnom klasiku Karabatić i društvo bili su prejaki i Hrvatska je opet ostala bez zlata, a Lino Červar najavio je odlazak s klupe reprezentacije. Za utjehu imali smo najbolje lijevo krilo (Manuel Štrlek), pivota (Igor Vori) te obrambenog igrača (Jakov Gojun) prvenstva.

Bronca u Srbiji

Linu Červara na klupi je zamijenio njegov dotadašnji pomoćnik i bivši kapetan 'kauboja' Slavko Goluža. Keta je u Srbiji krenuo sa svojom berbom brončanih medalja. U skupini smo opet bili savršeni s tri pobjede. U drugom krugu Golužini izabranici izgubili su od Španjolske, pobijedili Francusku te odigrali neriješeno s Mađarskom. U polufinalu smo u neprijateljskom okružju s tribina izgubili od domaćina da bi u borbi za treće mjesto pobijedili Španjolsku 31-27. Marko Kopljar na EP-u u Srbiji izabran je za najbolje desnog vanjskog. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke, Petković: Sopić je osebujan
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke, Petković: Sopić je osebujan

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući