Obavijesti

Sport

Komentari 63

Jose izgubio doma nakon 9 godina, Real prvi put u sezoni

Jose izgubio doma nakon 9 godina, Real prvi put u sezoni
16

Real je izgubio od Sportinga iz Gijona 1-0. Niz domaćih pobjeda Mourinho je započeo još 2002. godine porazom (3-2) njegova Porta od Beire Mar na Antasu

VIDEO

Nogometaši Sportinga iz Gijona, 13-plasirana momčad Primere, pobijedili su u prvom dvoboju 30. kola španjolskog prvenstva Real u Madridu 1-0. U 78. je minuti utakmice nakon sjajne akcije po lijevoj strani i povratne lopte Nacha Casesa gol odluke zabio De las Cuevas pogodivši Casillasovu mrežu neobranjivim prizmenim udarcem od vratnice.

Nanio je asturijski sastav time Realu prvi ovosezonski prvenstveni poraz u 15. utakmici. U svih 14 dosadašnjih domaća je momčad slavila. Imao je sastav Josea Mourinha dominaciju na terenu i puno prilika za pogodak, koje su Portugalčevi napadači uporno promašivali. Činio je to i Gonzalo Higuain, koji je u 56. minuti ušao u igru zaigravši prvi put nakon četveromjesečne pauze i operacije kralježnice.

Mogao je sudac Gonzalez također svirati i 11-erac za domaću momčad zbog jednoga očiglednog igranja rukom gostujućeg stopera u vlastitom 16-ercu.

Sastav trenera Manuela Preciada, u čijem kadru nije bilo Mate Bilića, namučio je izrazito Real i u prvom dijelu prvenstva, izgubivši u Gijonu samo 1-0. Na svom su travnjaku ove sezone Asturijci remizirali i s Barcelonom (1-1), dok su na Nou Campu izgubili s minimalnih 1-0. Uzeli su bod također na gostovanju kod četvrtoplasirane Valencije (0-0), kao i kod trećeplasiranog Villarreala (1-1).

Pobijedi li Barcelona Villarreal na večerašnjem gostovanju, razlika će ne vrhu ljestvice u korist katalonske momčadi iznositi golemih osam bodova.

Niz pobjeda Mourinho počeo još 2002.

Čak 150 utakmica trajala je neprekinuta serija nepobjedivosti Josea Mourinha i njegovih klubova u domaćim prvenstvenim natjecanjima. Trenirajući Porto, Chelsea, Inter i Real Madrid Mourinho nije izgubio prvenstveni dvoboj kod kuće više od devet godina. Niz započet 23. veljače 2002. godine porazom (3-2) njegova Porta od Beire Mar na Antasu, prijašnjem Portovu stadionu, trajao do ove subote, kada je Mourinhov Real izgubio na Santiago Bernabeuu od Sporting Gijona 1-0 u srazu 30. Primerina kola.

Čarolija najboljega svjetskog trenera trajala je devet godina i 150 utakmica, u kojima su kao domaćini njegovi nogometaši ostvarili učinak od 125 pobjeda i 25 remija.

Jednako impozantan bio je ovosezonski skor Reala u domaćim službenim utakmicama. Do poraza od momčadi Manuela Preciada Portugalac je sa svojom momčadi ostvario sve do jedne pobjede, 22 ukupno. Pobijedili su Madriđani ove sezone u svih 14 domaćih prvenstvenih dvoboja, sva četiri sraza Kupa kralja i sva četiri dvoboja Lige prvaka. Niti jednom nisu izgubili, niti jednom remizirali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše