Obavijesti

Sport

Komentari 1

Jose Mourinho: Nogomet bez Fergusona? Neće to tako brzo

Jose Mourinho: Nogomet bez Fergusona? Neće to tako brzo
1

Čovjek diše nogomet, živi za nogomet, a Manchester United je njegov klub. Još uvijek ima strast za ovim poslom i glad za najvećim trofejima, kaže Realov trener

VIDEO

Portugalac Jose Mourinho, trener nogometaša Reala i jedan od najboljih svjetskih stratega, izjavio je da će se ovim poslom baviti još barem 10 ili 15 godina.

U razgovoru za The Mirror, Mourinho se u početku osvrnuo na sve češće špekulacije koji bi trener mogao sjesti na klupu Manchester Uniteda, jednog dana kada se Sir Alex Ferguson odluči za mirovinu. Škotski genijalac vodi ''crvene vragove'' od 1986. godine, no, niti on ne može trajati vječno. U prosincu će napuniti 69 godina.

- Nogomet bez Fergusona? Ne vjerujem da će se to dogoditi tako brzo. Čovjek diše nogomet, živi za nogomet, a Manchester United je njegov klub. Još uvijek ima strast za ovim poslom i glad za najvećim trofejima. Stoga ne vidim na obzoru dan u kojem bi razmišljao o povlačenju. Poput Real Madrida, i Manchester United je jedan od najvećih klubova na svijetu. Samo posebni treneri su dovoljno dobri za preuzimanje tog posla, vođenje Reala ili Manchestera, jednog dana kada on postane dostupan. Naravno, prilika za trenerski angažman u najvećim klubovima se ne ukazuje svaki dan, a mnogo je pretendenata na te funkcije - veli Mourinho.

Real je bio jedan od klubova s kojim se povezivalo Waynea Rooneyja, kada je ovaj nedavno najavio da želi napustiti Manchester United, samo da bi dva dana nakon toga potpisao novi ugovor s ''crvenim vragovima'', do 2015. godine.

- Nikada nisam mogao niti pomisliti da bi Rooney napustio United. Pa niti tada. On je duboko u porama Manchester Uniteda i tamo radi s jednim od najboljih svjetskih trenera. Rooney je sjajn igrač, ali pripada Unitedu. Nije bilo šanse da ga Alex Ferguson pusti. Uostalom, da je Rooney i naumio otići, ne bi imao puno izbora, puno boljih klubova od Uniteda.

Mourinho se potom osvrnuo na svoj dolazak u ''kraljevski klub''.

- Real je posebni klub, tako da je i za mene ovo posebno razdoblje moje trenerske karijere. Nakon svih uspjeha u Chelseaju i Interu, te dva osvojena naslova u Ligi prvaka, dolazak u Real nudi veliki izazov za ostvarenje novih uspjeha. Stigao sam u klub koji u zadnje dvije godine nije bio uspješan, klub koji ima tako velikog i vrlo posebnog rivala u Barceloni. Usprkos svih uspjeha koje sam već ostvario, i dalje imam veliku želju i glad za novim trofejima i uspjesima. Kao i moj klub, koji 10 godina nije osvojio Ligu prvaka, 19 godina Kup kralja, te tri godine prvenstvo. Dakle, treba obaviti veliki posao. Jako volim pritisak s kojim se nosim, i koji se odmah javlja, jer u Realu neuspesi nisu opcija koja se tolerira.

Na kraju, odgovorio je i na pitanje kada bi on mogao u mirovinu

- Siguran sam da mi je ostalo još 10 ili 15 godina u ovome poslu. Naravno, doći će dan kada će se okolnosti promijeniti i kada ću poželjeti mirniji život, ali mislim da taj dan još dugo neće doći - zaključio je Mourinho. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz