Obavijesti

Sport

Komentari 67

Joshua najavio revanš no hoće li dočekati 'Bitku za Britaniju'? Ili će Tyson Fury biti njegov Rocky?

Joshua najavio revanš no hoće li dočekati 'Bitku za Britaniju'? Ili će Tyson Fury biti njegov Rocky?
9

Jednom (Ruiz) može biti slučajno, ovo nije bila slučajnost. Svijet se uvjerio da je Usik bolji borac. A znatno se povećao broj fanova koji najboljim teškašem današnjice smatraju Furyja. AJ? Broj tri. Možda...

VIDEO

Slika na kraju rekla je sve. Anthony Joshua (31) presavinuo se u svom kutu hvatajući zrak, a potom nekoliko minuta, sve dok nije morao zbog proglašenja pobjednika, nije ustajao iz sjedalice. Pretučen i iscrpljen. Dok je Oleksandr Usik (34) najprije zaplakao, a potom skakutao ringom, plesao... ma kao da bi mogao i odboksati još 12 rundi.

Pokretanje videa...

Oleksandr Usik 01:02

I zapravo je sve tako podsjećalo na 4. dio Rockyja. Joshua je revijalno ulazio u ring, plesao, ljubio se i rukovao s navijačima u prolazu... baš poput Apolla Creeda kad je izlazio na megdan Ivanu Dragi, autsajderu s istoka Europe. Ma, vjerovali ili ne, čak je glazba bila iz Rockyja dok je Joshua teatralno hodao prema ringu uz vatromet i ovacije 66.267 navijača! Od kojih je većina zviždala ukrajinskoj himni. Kao još jedan pokazatelj arogancije i prepotentnosti Engleza i motiv više Ukrajincu.

- Da, možda je bio malo previše opušten, rukovao se i grlio s ljudima hodajući prema ringu. On je takav, ali mislim da je to pogrešno - rekao je Joshuin promotor Eddie Hearn uspoređujući ovaj poraz s onim od Andyja Ruiza.

Usik je, otkrili su to sada svi, možda i najbolji boksač u svim kategorijama u ovom trenutku. I dok će nostalgičari uzdahnuti kamo je to boks otišao kad je jedan lakoteškaš, koji nema ni sto kila, pokorio tešku kategoriju, svi stručnjaci Usiku skidaju kapu. Na tehnici, taktici, koliko se samo kretao, kako je odplesao svih 12 rundi i nezaustavljivo pikao Joshuu brzim udarcima ljevicom, a nedostatnu snagu udarca kompenzirao je njihovim brojem. Uostalom, krajem devete runde Joshui je gotovo potpuno zatvorio desno oko.

Ali ne samo to, nego je i iznenadio taktikom jer navalio je na prvaka od početka. Ma da je u Ukrajinčevu udarcu malo više snage, rušio bi Joshuu već u prvoj rundi!

WBA, IBF & WBO Heavyweight Titles - Anthony Joshua v Oleksandr Usyk

Nasmijao se nakon treće i kimao glavom sretan jer znao je da sve ide po planu. Joshui su zaklecala koljena u trećoj rundi pa opet u sedmoj, a 12. je jedva preživio na nogama, sekunde su ga dijelile od nokdauna, spasilo ga je zvono. Ali ne i od poraza.

- Rekao sam da će Joshua izgubiti ako se ide nadboksavati. Da je navalio od početka, mogao ga je nokautirati u prvoj rundi, ali bio je tako plašljiv. Pa veći si i jači, navali! A njemu kao da je nedostajalo ambicije, čim ga je Usik prvi put pogodio, u prvoj rundi, Anthony je postao zabrinut i razmišljao negativno - rekao je Dillian Whyte, a Lennox Lewis je naglasio:

- Svaka čast Usiku na taktici, a za Joshuu nije kraj svijeta. Ali ne možeš biti tako nesiguran ili čekati do osme runde da kreneš.

WBA, IBF & WBO Heavyweight Titles - Anthony Joshua v Oleksandr Usyk

I što sada? Nakon briljantne predstave dvojice top boksača, za koju ni navijači koji su ulaznicu na Tottenhamovu stadionu platili 10.000 funti (za mjesta uz ring) nisu nimalo požalili, Joshua će iskoristiti klauzulu u ugovoru koja mu jamči revanš.

A to znači još jednu odgodu toliko iščekivanog obračuna s Tysonom Furyjem (33). Koji, i ako opet pobijedi Wildera 9. listopada u Las Vegasu, mora čekati da Joshua vrati svoje pojaseve. Protiv borca kojeg stručnjaci vide upravo nižom verzijom Furyja, zbog tehnike i velike pokretljivosti.

Hoćemo li uopće dočekati "Bitku za Britaniju?" Ili će Tyson Fury biti Joshuin Rocky Balboa i osvetiti svog zemljaka protiv istočnjačkog neprijatelja?

Boksačke ljestvice opet su se pretumbale, opet ide revanš borbe za titulu, a Filip Hrgović i ekipa pretendenata na tron još će dulje morati čekati eventualnu šansu. Usik ju je dočekao i zgrabio, u tek trećoj borbi kao teškaš osvojio je četiri pojasa, ukupno ima 19 mečeva i 19 pobjeda. I ispisao je boksačku povijest.

WBA, IBF & WBO Heavyweight Titles - Anthony Joshua v Oleksandr Usyk

- Ostani pozitivan čak i kad ti se svijet ruši pod nogama - jedino je što je poručio Joshua nakon razočaravajuće večeri u Londonu.

Vratit će se sigurno. I tražiti revanš. Ali pred njim je jako težak put da opet uvjeri boksačku javnost da je najbolji. Jednom (Ruiz) može biti slučajno, ovo u subotu navečer nije bila slučajnost. Svijet se uvjerio da je Usik bolji borac. A znatno se povećao broj fanova koji najboljim teškašem današnjice smatraju Furyja. AJ? Broj tri. Možda...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja