Obavijesti

Sport

Komentari 7

Joshua pobijedio nakon dvije i pol godine! Naguravali su se nakon borbe, uskočio i trener...

Joshua pobijedio nakon dvije i pol godine! Naguravali su se nakon borbe, uskočio i trener...
6

Želim udovoljiti navijačima, a znam koga oni žele. Tysone Furyju, lopta je na tvojoj strani igrališta, rekao je Joshua nakon pobjede jednoglasnom odlukom sudaca, a promotor Hearn najavio je taj okršaj za ljeto

VIDEO

Anthony Joshua najavio je tu borbu kao posljednju u karijeri ako izgubi. Rijetki su mu vjerovali, ali nismo dočekali rasplet da vidimo hoće li držati riječ.

U Londonu, u O2 Areni, gdje je prije desetak godina počeo karijeru, gdje je osvojio svoj prvi pojas prvaka, prvi je put ušao u borbu bez pojasa na stolu. S nikad više kilograma, 115,8 što je pet kg više nego u borbi s Usikom, Joshua je jednoglasnom odlukom sudaca poslije 12 rundi pobijedio Amerikanca Jermainea Franklina.

 

Pokretanje videa...

00:49

Joshui su 33 godine i bila mu je to 25. pobjeda (22 nokautom), uz tri poraza. Posljednji je put slavio u prosincu 2020. protiv Puleva, a potom je dvaput izgubio od Usika. Franklin je četiri godine mlađi, ima 21 pobjedu (14 nokautom) i dva poraza. Prije pola godine od Dilliana Whytea i sad od Joshue.

Joshua uzdrmao Franklina aperkatom

Nije to bila previše uzbudljiva borba. Joshua je gradio bodovnu prednost duljim rukama, direktima, u prvih je šest rundi tek jednim udarcem ozbiljnije uzdrmao Amerikanca, u sedmoj prvi put povezao neku kombinaciju, a u desetoj izveo svoj najopasniji udarac u cijeloj borbi, ali Franklin je 'preživio' na nogama i taj aperkat.

Anthony Joshua v Jermaine Franklin

U 11. je rundi Franklin dobro pogodio Britanca, ali publiku su zapravo najviše podizala njihova koškanja. Najprije u sedmoj rundi kada su se porječkali na sredini ringa, a potom neposredno nakon posljednjeg sučeva znaka u borbi.

Trener se obračunavao i izvan ringa

Joshua je odlazeći prema svom kutu kvrcnuo u glavu Franklina pa su krenuli jedan prema drugom i zapravo se, glumeći zagrljaj, naguravali, a onda je uskočio Franklinov trener i gurnuo Joshuu te se ubrzo spustio izvan ringa na obračun s nekim.

Anthony Joshua v Jermaine Franklin

Štoviše, nakon što je spiker pročitao kako su dvojica sudaca bodovala 117-111 (devet rundi za Joshuu, tri za Franklina), a jedan 118-111 (deset rundi za Joshuu), borci se nisu ni rukovali niti čestitali jedan drugome!

Učinili su to, otkrio je pobjednik, tek nešto kasnije.

Joshua: Trebao sam nokautirati Franklina

- Ima poseban stil, neki drugi britanski borac bi ga vjerojatno nokautirao. Trebao sam ga i ja nokautirati - naglasio je Joshua pa nastavio:

- Nije bilo nokauta pa nije dobro, nisam presretan. Ovo je brutalan sport, ali nokauti su sve. Mogao sam ispucati više udaraca, trebao sam, nema isprike. I budem, ovo je samo dio mog povratka, svoj sam najveći kritičar i ne mogu reći da je ovo bilo briljantno. Franklin je solidan kontraš, a ja nisam toliko koristio desnicu, koja mi je najjače oružje.

Anthony Joshua v Jermaine Franklin

- On je ponosan borac i došao se dokazati. Htio sam ga nokautirati, ali nema veze, to ionako nije borba koje ću se sjećati za 15 godina.

Uslijedilo je pitanje što dalje, koje su mu želje.

Hearn: Joshua - Fury na ljeto?

- Želim udovoljiti navijačima, a znam koga oni žele. Tysone Furyju, lopta je na tvojoj strani igrališta! Bila bi mi čast boriti se za sve te pojase. Već smo pregovarali o tome, hajdemo nastaviti, godine nam idu...

Njegov trener Derrick James rekao je:

Anthony Joshua v Jermaine Franklin

- Bila je važna samo pobjeda ovaj put, nema veze kakva. Nakon ovoga idemo dalje. Vidjeli smo koliko ima razoran direkt, kako dobro se kreće, a kako je borba odmicala, govorio sam mu da ubrza tempo. Fury? Ja želim isto što i Anthony.

Dakako, bio je uz ring i promotor Eddie Hearn, koji je naglasio:

- AJ želi najveće borbe. Ovo je bio korak unatrag u odnosu na meč s Usikom, ali velik je pritisak. Dobro je završio borbu, ali baš kao što je rekao: godine idu. Voljeli bismo borbu s Furyjem na ljeto, ali tu su i Dillian Whyte, Deontay Wilder, dosta dobrih boksača. A Joshua će još napredovati radeći s Jamesom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...