Obavijesti

Sport

Komentari 17

Joshua poludio i bacio pojase, Usik tvrdi: 'Ako Fury neće meč sa mnom, ja se više neću boriti!'

Joshua poludio i bacio pojase, Usik tvrdi: 'Ako Fury neće meč sa mnom, ja se više neću boriti!'
7

Proučavao sam Ukrajinu i sve šampione iz tvoje čudesne države, rekao je Joshua, a Hearn tvrdi: 'Fury je pametan, mogao se boriti s Usikom, ali nije htio. Nitko ne može pobijediti Usika

Kleknuo je, pogledao prema nebu, prekrižio se i pomolio čim je borba završila. Za svoju Ukrajinu. Anthony Joshua kleknuo je kraj njega pa ga je Usik podigao pa su se zagrlili i zajedno podigli u zrak ukrajinsku zastavu. Štoviše, prije nego što je najavljivač pročitao odluku sudaca, Joshua je govorio Usiku da će pomoći Ukrajini kako god može.

A onda je stigla presuda, podijeljena odluka sudaca za starog prvaka, i Joshua je poludio!

Pokretanje videa ...

- Kako?! Nisi snažan, kako je moguće da si pobijedio?! Jer si vješt - govorio je, bacio dva pojasa na pod i krenuo prema svlačionici.

No, ipak se vratio u ring, zgrabio mikrofon i zatražio publiku da još jednom zaplješće Usiku te ga nahvalio što je pobijedio unatoč svemu što njegova domovina prolazi.

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - WBA, WBO and IBF heavyweight world title

- Usik je strašan borac. A ovo je emocija. Ako znate moju priču, shvaćate. Ja nisam amaterski boksač. Bio sam u zatvoru, izišao uz jamčevinu i počeo trenirati boks. Da se znam boriti ako opet završim ondje.

- Da bi me ovaj čovjek pobijedio večeras treba jako puno rada i zato mu zaplješćite kao svjetskom prvaku. Kažu da nisam borac za 12 rundi. Ali ovaj je čovjek fenomen.

Potom se obratio izravno Usiku:

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - WBA, WBO and IBF heavyweight world title

- Proučavao sam Ukrajinu i sve šampione iz tvoje čudesne države. Nikad nisam bio ondje. Ne znam što se tamo događa, ali nije lijepo. Da Usik postane prvak u takvim uvjetima je čudo i zato mu zaplješćite.

Tek je potom riječ u ringu dobio prvak. Usik je za dvojicu sudaca bio bolji (115-113 i 116-112), a za jednoga Joshua (115-113), dok je ispalio (712-492) i pogodio (170-124) puno više udaraca tijekom 12 rundi.

Joshua nedovoljno konkretan, Usik ostaje kralj teške divizije!
Joshua nedovoljno konkretan, Usik ostaje kralj teške divizije!

- Hvala svima koji su se molili za mene. Hvala Bogu za pomoć koju mi je dao, dao mi je puno. Isus Krist je moj Gospodin. Hvala vam puno! Ukrajinci? Posvećujem ovu pobjedu mojoj zemlji, mom timu, obitelji, svima koji su branili moju državu. Puno im hvala. Već je ovo povijest. Mnoge generacije gledat će ovaj meč i gledati kako me pobijediti. Hvala Bogu.

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - WBA, WBO and IBF heavyweight world title

Još jedan pojas nema, drži ga Tyson Fury, koji je u mirovini.

- Siguran sam da se on još nije umirovio, uvjerit ću ga da se bori sa mnom. Ako se ne budem borio protiv njega, neću se uopće boriti. Samo Bog zna hoću li postati ujedinjeni prvak ili ne. Ali sva ova gospoda oko mene i moj tim pomoći će mi. Poruka za Ukrajinu? Slava Bogu za sve.

Oleksandr Usyk v Anthony Joshua - WBA, WBO and IBF heavyweight world title

Joshuin promotor Eddie Hearn naglasio je:

- Kakva borba Usika! Mislio sam da ga imamo, ali deseta runda bila je jedna od najboljih koje sam vidio. Ono što je napravio u desetoj, 11. i 12. rundi je nevjerojatno. Joshua nije krenuo dovoljno brzo, ali bio je puno bolji nego u prvoj borbi. Načeo ga je u devetoj rundi, ali Usik se vratio poput vlaka i u desetoj odlučio preokrenuti. Predobar je. Nije to sramota priznati. Anthonyjeva je reakcija bila ljudska, čovjeka koji želi pobijediti i eksplodirao je. Ali Usik je bio predobar. Najbolji borac u svim kategorijama. Te zadnje runde, runde za prvake, pokazuju šampione.

Hoće li se boriti Usik i Fury?

- Obojica su sjajni borci. Fury je pametan. Imao je priliku ranije se boriti s Usikom i izabrao je da radije ne bi. Nisam siguran da itko može pobijediti Usika.

Ulaznice su koštale između 85 i 4550 eura, ali nitko na priredbi u Džedi nije požalio. U ranijim su borbama vidjeli atraktivne nokaute, a dvije šlagerske bitke bili su zapanjujući okršaji velikih teškaša. Najprije 12 rundi kreševa između Filipa Hrgovića i Zhanga Zhileija, a potom i 12 rundi obračuna Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue.

Nakon "Bijesa na Crvenom moru" Oleksandr Usik i dalje je svjetski prvak po četiri organizacije, a u jednoj od njih obavezni mu je izazivač Filip Hrgović.