Sport

Komentari 9

Josip ima 130 kg, a njegov gol donio nam je Tokio: Najdraže je doći baki na punjene paprike

Josip ima 130 kg, a njegov gol donio nam je Tokio: Najdraže je doći baki na punjene paprike

Kako sam ga pucao? A što, digneš se i raspalim iz sve snage. Nije da unaprijed biram stranu, gledam jasno gdje je vratar, ali pucam jako, kazao je hrvatski junak koji je Rusima zabio odlučujući peterac

Petnaesta serija peteraca. Bijač je obranom peterca omogućio Josipu Vrliću da golom Rusima donese plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Treći put primio je loptu u raspucavanju i treći put pogodio.

Riječanin Josip Vrlić (34) prije gotovo pet godina branio je boje Brazila u Rio de Janeiru, a sad nam je, eto, izvadio novu olimpijsku vizu za ovo ljeto u Tokiju.

- Čuo sam se sa svojima, skoro ih je sve srce streslo - nasmijao se Vrlić.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska slavi plasman na Olimpijske igre

- Bilo je lijepo igrati za Brazil, ali ne može se to mjeriti s nastupom za Hrvatsku. Kao da igraš za neki klub... Hrvatska je moja država, borim se za nju i dajem sve od sebe

Suigrači su u busu popili po pivo za smirenje nakon velike drame, a on je morao malo pričekati sa sljavljem.

- Moramo sam ostati na testiranju na doping pa sam poslije došao u hotel. Malo smo proslavili i podružili se uz pjesmu. Sve vrtimo, od navijačkih, preko Olivera, Gibonnija... Kapetan Andro Bušlje naš je DJ  - kaže nam Josip nakon što je stigao u Zagreb.

- Nije bilo previše vremena, digli su nas već u 6 ujutro iz hotela - dodaje.

Što mu je bilo u glavi uoči posljednjeg peterca? Kako se koncentrirati?

- Malo pričekam golmana i sporije se dignem. Kako ja imam dva metra i dulju ruku, puno mi je lakše. Obično prije šuta odredim mjesto gdje ću pucati, ali uvijek pogledam golmana je li se bacio prije. Ako je, onda je lako...

Nije bilo nikako jednostavno. Rusi su nas u petoj seriji prvi put mogli ostaviti bez Olimpijskih igara od 1996., ali Toni Popadić skinuo je peterac i spasio nam glavu.

- Ma nikad nismo prestali vjerovati. I kad smo gubili i kad je trebalo braniti, bili smo dosta pozitivni. Kad misliš pozitivno, onda ti se to i vrati. Dosta smo utakmica prije te gubili uz nevjerojatnu nesreću - kaže Vrlić.

Izgubile su "barakude" od Rusije u skupini pa dramatično od Crnogoraca na peterce, a osmu utakmicu u osam dana ipak su okončali pobjednički.

- Fizički, a i psihički bilo je jako teško. Gledale su se samo zadnje utakmice, od četvrtfinala. Kako je turnir išao dalje, i mi i druge momčadi došle smo na sličan nivo. Jednostavno, došlo je do umora kod svih, ne može u tolikom broju utakmica u tako kratko vrijeme izaći kvaliteta na vidjelo. Potrošnja je bila velika - kaže Vrlić.

Centar Mladosti nema previše vremena za odmor jer "žapci" ovaj vikend putuju u Španjolsku, na okršaj Eurokupa s Barcelonom. U tom je gradu, uostalom, igrao i Vrlić prije povratka u Hrvatsku.

A kad uhvati vrijeme da dođe do Rijeke, "hrid s Kvarnera" ili "barakuda iz Gruda", jer ima i hercegovačke krvi, obavezno navrati do bake Marije.

- Punjene paprike najdraže su mi jelo, ništa se s time ne može mjeriti - kaže nam Josip, koji je sa svojih 130 kila jedan od najjačih vaterpolista svijeta.

- Jesam li najjači? Ha, procijenite vi. Hranim se normalno, kao i svaki drugi čovjek - nasmijao se.

Najčitaniji članci