Obavijesti

Sport

Komentari 4

Josip Sesar: Bojanu prepuštam taj nadimak Jordan iz Mostara

Josip Sesar: Bojanu prepuštam taj nadimak Jordan iz Mostara
1

SUGRAĐANI Hrvatska opet uživa u briljantnoj igri šutera iz Mostara. I Sesar skida kapu Bogdanoviću

VIDEO

Kad si vruć, kad sve ulazi, nema ljepšeg osjećaja nego šutirati ispred klupe protivnika. A oni se samo mogu hvatati za glavu, priča nam Josip Sesar.

Točno tako izgledao je nastup Bojana Bogdanovića protiv Brazila. Mostarac je utrpao 33 poena domaćinu Igara, a ako netko zna kako je to ići preko 30 koševa, onda je to čovjek kojem smo kasnih devedesetih tepali da je - mostarski Michael Jordan.

- Prepuštam nadimak Bojanu, definitivno - nasmijao se nekadašnji šuter hrvatske reprezentacije.

- Možemo se sad natjecati tko će smisliti bolju riječ, ali ono što je Bogdanović odigrao protiv Brazila bilo je zaista vrhunski.

Olimpijske igre Sesar prati baš iz Mostara. Ne morate dvojiti o čemu se najviše govori ovih vrućih dana.

- Baš sjedim s Kristijanom Marićem, inače doktorom košarke, razgovaramo o nastupima naših - kaže Sesar pa nam nudi i poneki zaključak iz tog razgovora.

- Šteta je zbog one nesreće na Eurobasketu lani, kad je Bojan dobio potres mozga. Da nije toga bilo, već prošle godine napravili bismo velike stvari, ja sam siguran u to. Ali možda je ovo i bolje. Dotaknuli smo dno, sad opet rastemo - objašnjava bivši reprezentativac.

Vidio je u svoje vrijeme dva europska prvenstva. Uključujući i ono 2001. godine, kad je Aco Petrović također bio izbornik. A Hrvatska ispustila +19 protiv Turske u četvrtfinalu EP-a...

- Sad je Aco napravio zaista prave stvari. Vidi se izdaleka da u momčadi vlada prava kemija, profilirao se jedan istinski vođa kojeg su igrači prihvatili, a i Dario Šarić ispuni sve statističke kategorije. Prava je potpora Bogdanoviću - pun je pohvala za neku novu Hrvatsku. Po treću pobjedu u četiri utakmice naši kreću večeras. Nigerija će biti s druge strane u 3.30 po hrvatskom vremenu.

- Ne bi to trebao biti problem. Vidim da su igrači čvrsto na zemlji, da će maksimalno ozbiljno shvatiti taj susret. Nigeriji nedostaje malo iskustva, ali svejedno su mučili Španjolsku tri cijele četvrtine. Zato ne dolazi u obzir nikakvo odmaranje naših nositelja igre - zaključio je Sesar.

Prvi ‘drugi Jordan’

Sesar je u dresu Cibone redovito zabijao više od 30 koševa.

Drugi ‘drugi Jordan’

Babo kao da je Jordan, opisao je Ukić Bogdanovićevu igru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...