Obavijesti

Sport

Komentari 64

Jovanović otpratio 'kockaste: Davor Šuker je zaslužio priliku

Bila je naša obveza da im poželimo sretan put, želimo im da odu u drugi krug. Bio bi red da bodrimo reprezentaciju u barem jednoj od tri utakmice, rekao je Jovanović

VIDEO

U 10 sati čekao ih je avion za poljsku Warku, ali uoči odlaska i Željko Jovanović. Ministar znanosti,obrazovanja i sporta došao je na aerodrom poželjeti hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji puno sreće na Euru.

- Bila je naša obveza i dužnost da im poželimo sretan put, želimo im da odu u drugi krug. Imamo poziv HNS-a i Platinija i bio bi red da bodrimo reprezentaciju u barem jednoj od tri utakmice, vjerojatno ćemo ići na utakmicu s Irskom - rekao je Jovanović, koji se u pratnji pomoćnika Skansija rukovao sa svim igračima.

Ispričao nam je i kako se slaže s izborom Davora Šukera za predsjednika HNS-a.

- Moja ideja je od početka da 'vatreni' preuzmu Hrvatski nogometni savez. Iako je moj favorit bio Boban, a Davor Šuker je dio te generacije i zaslužuje priliku. 

Osvrnuo se i na odnos s Mamićem.

- Odnos uopće nije bitan, bitna je samo reprezentacija. Nije uopće bitno kako ćemo se ponašati jedni prema drugima u Poljskoj iako se neke stvari popravljaju. Bitno je da se građanima Hrvatske donese veselja.

Slaven Bilić je sinoć bio u Budimpešti, gledao je posljednju pripremnu utakmicu prvog suparnika u skupini protiv Mađara.

- Nisu me ni s čim iznenadili. Vidi se da su dobri, 14 mjeseci nisu izgubili. Prava su natjecateljska momčad, čvrsti su, ali ako budemo pravi, imamo veliku šansu protiv njih.

I dalje je u šoku zbog Olića. 

- Ola je jedinstven, na svijetu nema takvog, iz svakog suigrača izvlači 20 posto. Nenadoknadiv je, ali i bez njega cilj ostaje isti.

Luka Modrić polako se oporavlja i bit će spreman za prvu utakmicu.

- Žao nam je zbog Ivice, bez njega će biti teško. Protiv Norveške to nije bilo dobro, ali nismo bili kompletni. Protiv Irske ćemo biti pravi - rekao je Luka pa krenuo prema izlazu uz pljesak 30-ak oduševljene djece koja idu na ekskurziju.

I Milanović ih došao pozdraviti

Još prije Jovanovića, i premijer Zoran Milanović, inače navijač Hajduka i Milana, došao je pozdraviti reprezentativce. 

- Sretno na Euru - rekao je Milanović u Sheratonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića