Sport

Komentari 6

Jovetić: Želim u Fiorentini biti poput Baggija nekad...

Jovetić: Želim u Fiorentini biti poput Baggija nekad...

Imao je tek sedam mjeseci kad je Roberto Baggio napustio Fiorentinu, ali crnogorski napadač kaže kako mu je baš "zlatni repić" nogometni uzor

Premda mu je jedva 20 godina, Stevan Jovetić zna posao. Kao nogometaš je sjajan, to je već sada potpuno jasno. Na Artemio Franchi došao je veliki Liverpool, a "mali" je uglednog protivnika potopio s dva gola. A onda je s nekoliko rečenica postao heroj navijačkog puka.
- Roberto Baggio je moja vječna inspiracija. Želim biti šampion kao i on, želim Fiorentini donijeti radosne trenutke kao što je on nekada radio - rekao je Jovetić. U Fiorentinu je Baggio došao 1985., a iz nje je otišao u ljeto 1990. godine. U tom je trenutku Jovetić imao otprilike - sedam mjeseci. Tako da, nije baš da se sjeća Roberta u ljubičastom dresu... Ali dobro, treba se znati i prodati navijačima. Suigračima se više ionako ne mora prodavati.
- Nevjerojatan je, prava napast. Djeluje na terenu kao nekakav motor koji pokreće cijelu momčad. I taj motor radi sve bolje i bolje. U kombinaciji s Mutuom i Gilardinom, Jovetić čini dinamičnu i jako opasnu napadačku liniju - hvalio je 19-godišnjeg Crnogorca golman Sebastien Frey.
Jovetić je u Firenci od prošloga ljeta, stigao je iz Partizana za osam milijuna eura. Utakmica protiv Liverpoola bila mu je debi u Ligi prvaka, nije moglo biti bolje.
- Sve je bilo savršeno ove večeri. Atmosfera, rezultat, igra momčadi i moja osobno. Čudesna je stvar zabiti dva gola Liverpoolu, veliki je to događaj u mojoj karijeri - rekao je Jovetić.

Najčitaniji članci