Sport

Komentari 13

Jovićević: U Dinamu je bilo puno negative zbog smanjenja plaća

Jovićević: U Dinamu je bilo puno negative zbog smanjenja plaća

Cijela "afera" oko smanjenja plaća negativno je utjecala na klub i igrače. Bilo je jako puno malih prepreka koje mi nisu omogućile da pokažem sve što znam, rekao je Jovićević, bivši trener 'modrih'

Bivši trener Dinama i aktualni trener ukrajinskog prvoligaša Dnjipro-1, Igor Jovićević (47) gostovao je u ukrajinskom podcastu Ta to take. Osvrnuo se na dane provedene na Dinamovoj klupi. Prošle godine vodio je Dinamo u sedam utakmica pa zbog slabih rezultata ekspresno dobio otkaz.

POGLEDAJTE VIDEO: Sprovod velikom dinamovca - dede Franje

- U Dinamo su me pozvali kao mladog trenera kako bih educirao mlađe generacije. U Dinamovoj akademiji imao sam zaista sjajne uvjete. U to vrijeme Dinamovu prvu momčad vodio je Nenad Bjelica, koji je s Dinamom ostvario zapaženi rezultat u Ligi prvaka (pet bodova, op. a.) u istoj grupi kao i ukrajinski Šahtar - počeo je Jovićević i nastavio:

- Plan je bio da kao trener druge i mlade momčadi pomognem Bjelici integrirati Dinamove mlade igrače u udarnu momčad, prije svega, Joška Gvardiola i Bartola Franjića, koji sad vrijede oko 20 milijuna eura, svaki. Međutim, došla je korona i lockdown, smanjile su se plaće, Bjelica je dobio otkaz i preko noći sam morao preuzeti trenersku poziciju u prilično teškim vremenima.

Jovićević je Dinamovu juniorsku momčad odveo do četvrtfinala juniorske Lige prvaka, a Dinamovu drugu momčad do drugog mjesta na Premier League International cupu.

- Cijela "afera" oko smanjenja plaća negativno je utjecala na klub i igrače. Dinamo je imao i veliku prednost na tablici. Bilo je jako puno tih malih prepreka koje mi nisu omogućile da pokažem sve što znam. Na primjer, dva dana prije imenovanja umro mi je otac što je ostavilo traga na meni. Cijeli period je za meni bio strašno težak. No, Dinamo je klub kojeg volim i za kojeg ću uvijek navijati - pomirljivo je kazao Jovićević.

Sad mu dobro ide u Ukrajini. Jezik sjajno zna jer je već trenirao Karpate. Dnjipro-1 je trenutačno sedma momčad prvenstva s 29 bodova, bez mogućnosti plasmana u Europu, ali i ispadanja.

Na posudbi u Dnjipru je Dinamov Mario Ćuže (22), koji je u 12 nastupa zabio šest pogodaka i već se priča o otkupu od oko milijun eura.

Najčitaniji članci