Obavijesti

Sport

Komentari 44

Jučer Rijeka, a danas 'repka': Mi smo spremni za Ukrajince!

Jučer Rijeka, a danas 'repka': Mi smo spremni za Ukrajince!
1

Nakon nevjerojatnon niza pehova Ante Čačić morao je slagati kompletno novu obranu. Prvo je otpao Ćorluka, pa Vrsaljko, a sad se ozlijedio i Vida. Stoperi bi mogli biti Mitrović i Lešković

VIDEO

Prvo je, dan nakon objave popisa, otpao Vedran Ćorluka. Pa se u prvoj minuti utakmice Atletica i Seville ozlijedio Šime Vrsaljko, a sad je pod velikim upitnikom i Domagoj Vida, koji je na okupljanje došao s natečenom nogom.

Na utakmici u petak, u kojoj je Dinamo Kijev pobijedio Černomorec 2-1, a Vida bio ponajbolji igrač, asistiravši za pogodak, dobio je nezgodan udarac i hematom na listu noge. Vida je propustio jučerašnji trening, bio je na Maksimiru s ostalim reprezentativcima, no radio je po posebnom programu. 

Jučer ujutro Vida obavio je pregled magnetskom rezonancom, a liječnici i stručni stožer reprezentacije uvjereni su da će branič kijevskog Dinama ipak biti spreman za petak i utakmicu protiv Ukrajine.

Peh za pehom

- Domagoj Vida obavio je MR, koji je pokazao očekivano stanje nakon zadobivenog udarca. Liječnička služba optimistična je oko njegova nastupa u petak, objavio je HNS priopćenje na Twitter profilu.

Ako se pita Vidu, on će svakako reći da želi biti na terenu. Ne spada među nogometaše, koji igraju samo kad su potpuno zdravi. Ne, on je prije svega “ratnik”, beskompromisni borac, koji za Hrvatsku želi igrati i “s jednom nogom”.

Ako Vida neće moći, a o tome ne želimo ni razmišljati, umjesto njega će zaigrati Marko Lešković, koji bi na stoperskoj poziciji zaigrao s Matejom Mitrovićem. Braniča Bešiktaša je izbornik Ante Čačić odabrao kao zamjenu za ozlijeđenog Vedrana Ćorluku. Mitrović bi tako mogao postati prvo ime, a on je za reprezentaciju odigrao samo četiri utakmice.

- Ja sam spreman za nastup - prvo je što je rekao Matej Mitrović.

Dvije titule u sezoni

Bivši igrač Rijeke ima doista specifičnu situaciju ove sezone. Sličnu onoj u kojoj se našao Ivica Olić. Naime, bivši napadač Hrvatske 2003. je osvojio dva naslova prvaka. Prvo sa Zagrebom u HNL-u, a iste godine i s moskovskim CSKA u Rusiji.

- I ja bih mogao osvojiti dva. Onaj s Rijekom, čiji sam bio igrač, i sad s Bešiktašem. Uh, to bi onda bilo slavlje. Bih li došao slaviti u Rijeku? Naravno - kaže Mitrović.

U Bešiktašu je suigrač s Ricardom Quaresmom, Portugalcem od kojeg se Hrvatima diže kosa na glavi. Naravno, riječ je o ogledu s Portugalom na Euru, o produžecima...

- Baš me neki dan pitao idem li igrati za reprezentaciju, a kad sam mu rekao da idem, kaže: ‘Još pamtim onaj gol u produžecima, glavom sam vas izbacio s Eura”.


Nema novih poziva

Mitrović je za Bešiktaš odigrao već devet utakmica, i to vrlo dobro. Toliko dobro da su ga pohvalili trener, predsjednik i navijači. U Istanbul je došao zimus, netom nakon terorističkog napada na dočeku Nove godine.

- Pokušavam ne razmišljati o tome, nije me strah. Nije više napetost kao što je bila. Ne bojim se ići na javna mjesta, primjerice u neki restoran na večeru ili kavu. Osjećam se ugodno, kao da sam u Hrvatskoj - zaključio je Mitrović.

Ako Vida ne bude igrao, na njegovo mjesto može samo jedan - Marko Lešković. Mogao bi i Tin Jedvaj, no on će morati pokrpati Vrsaljkovo mjesto na desnom beku. 

Nema ni Perišića, Mandžo ide lijevo

Tako bi stoperski par mogao biti Mitrović i Lešković, dvojac koji je dvije sezone zajedno igrao u Rijeci. Uostalom, igre u Rijeci su ih i lansirale u Dinamo i Bešiktaš. 

Unatoč silnim problemima, kojih je sve više, Ante Čačić ne djeluje zabrinuto. Nije on jedan od onih koji će kukati i plakati nad problemima. Iako je mogao naknadno pozvati Ćaletu-Cara ili Dejana Lovrena. Nije htio.

- Neću nikoga zvati. Sad je svima jasno zašto Lovrena nije bilo na Euru, ali njemu i dalje nisu zatvorena reprezentativna vrata. Sad nije pozvan jer od prosinca nema dovoljnu minutažu, a ima i tih nekakvih problema s koljenom. Siguran sam da će već u svibnju, bude li zdrav, biti u konkurenciji za reprezentaciju - zaključio je Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti