Obavijesti

Sport

Komentari 0

Judoke se iz Sarajeva vratile sa srebrom i sedam bronci

Judoke se iz Sarajeva vratile sa srebrom i sedam bronci
1

Iako još juniorka, Anđela Violić osvojila je broncu na seniorskom Europskom kupu, baš kao i Karla Prodan, Zrinka Miočić, Tina Radić, Marko Kumrić, Lucija Babić i Ana Kokeza. Tena Šikić bila je srebrna

VIDEO

Za bodove na europskim kupovima u Sarajevu su se protekli vikend borile 22 hrvatske judoke. Već prvog dana natjecanja osvojili smo pet brončanih medalja, od čega četiri u ženskoj te jednu u muškoj konkurenciji. U nedjelju su judoke kolekciji dodale još jedno srebro i dvije bronce. 

Anđela Violić (do 70 kg) nastavila je s dobrim borbama i u Sarajevu te je osvojila prvu broncu. Iako još juniorka, prvi put se popela na postolje i u seniorskoj konkurenciji. Time je nastavila niz u 2018., a dosad je bila juniorska prvakinja Hrvatske te seniorska viceprvakinja, a okitila se i broncom na Europskom kupu za juniorke. 

Karla Prodan (do 78 kg), dodala je još jednu broncu pobijedivši Petrunjelu Pavić, a zatim su u kategoriji preko 78 kg isto učinile Zrinka Miočić, svladavši Katarinu Luciju Vuković, te Tina Radić. 

Jedini judaš koji je prvi dan zaključio medaljom je Marko Kumrić (preko 100 kg). U borbi za broncu bio je i Ivan Čović (preko 100 kg), ali je izgubio od Pekovića (CG). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U nedjelju je najuspješnija bila Tena Šikić (do 57 kg), koja je s dva ippona stigla u polufinale, a tamo nakon skoro šest minuta borbe wazarijem pobijedila Beischmidt (GER). U finalu je Blavier (BEL) slavila ipponom i Šikić se iz Sarajeva vraća sa srebrom.

Subotnji brončani niz nastavile su Lucija Babić i Ana Kokeza (obje do 63 kg). Kroz repasaž su stigle u borbe za bronce, a tamo je Babić ipponom nadoknadila wazari prednosti Lechner (AUT), dok je Kokeza razočarala domaće navijače pobijedivši wazarijem Anđelu Samardžić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''