Obavijesti

Sport

Komentari 19

Junaci teniske senzacije: Ovdje smo kao ekipa. Svaki meč koji igram za Hrvatsku je privilegija

Junaci teniske senzacije: Ovdje smo kao ekipa. Svaki meč koji igram za Hrvatsku je privilegija
4

Pritisak je dobra stvar. Ovo nije prvi takav meč niti bismo uopće došli do ‘broja 1’ da nismo pobjeđivali u mnogo mečeva pod velikim pritiskom, kazao je Nikola Mektić nakon trijumfa protiv Italije

VIDEO

Zahvaljujući pobjedama Borne Goje protiv Lorenza Sonega te Nikole Mektića i Mate Pavića protiv Fabija Fogninija i Jannika Sinnera hrvatska teniska reprezentacija opet je u polufinalu Davis Cupa.

Naš je sastav tako natjecanje u Torinu zaključio s tri pobjede u jednako toliko nastupa, prethodno je bilo 3-0 protiv Australije i 2-1 protiv Mađarske.

Pokretanje videa...

03:27

Prvi bod osvojio je Gojo, svladavši Sonega 7-6 (2), 2-6, 6-3, potom je na 1-1 nakon gotovo tri sata igre izjednačio Sinner pobijedivši Marina Čilića 3-6, 7-6 (4), 6-3, a odlučujući bod za trijumf Hrvatske donijeli su Mektić i Pavić nakon gotovo rutinskih 6-3, 6-4 protiv Fogninija i Sinnera.

Gojo, koji zauzima 279. mjesto na ATP ljestvici, još jednom je potvrdio koliko je nadahnut u mečevima koje igra za reprezentaciju, jer je nakon Australca Popirina svladao i Sonega, 27. tenisača svijeta. 

- Svaki meč koji igram za reprezentaciju je privilegija. Svak meč u kojem pobijedim mi je najbolji u životu, pa i ovaj - rekao je Gojo i dodao:

Posebniji osjećaj od ove pobjede je to što smo ovdje kao ekipa. Nadam se da sam bar neke ljude u Hrvatskoj usrećio s tim.

Čilić je protiv desetog igrača s pojedinačne ATP liste mogao zaključiti meč i odlučiti ukupnog pobjednika nakon dva seta, jer je vodio 6-3, 5-4 uz početni udarac, no servis za meč nije odradio na najbolji način. Sinner je vratio "break" zaostatka i tu je bio početak preokreta.

Davis Cup Quarter-Final - Italy v Croatia

- Borna je pripremio teren da ili ja dođem do 2-0 ili da parovi donesu odlučujući bod, što se i dogodilo. Ja sam opet odigrao fantastičan prvi dio, držao tu razinu do završnice drugog seta i žalim za time što nisam uspio doći do kraja - rekao je Čilić.

Odluka je tako pala u meču parova, u kojem je Hrvatska imala najjače moguće adute, prvi par svijeta. Koliko su Mektić i Pavić bili dominantni pokazuje podatak da nisu bili suočeni ni s jednom "break-loptom". U prvom setu su napravili "break" za 3-1, a u drugom za 4-3 i sigurno priveli meč kraju.

- Drago nam je da je bilo bez prevelike drame. Odigrali smo opet kvalitetan meč, sad se veselimo polufinalu i spremni smo za to - rekao je Pavić.

Davis Cup Quarter-Final - Italy v Croatia

Mektić je, pak, ovako prokomentirao činjenicu da prvi par svijeta igra pod pritiskom velikih očekivanja:

- Pritisak je dobra stvar. Ovo nije prvi takav meč niti bismo uopće došli do ‘broja 1’ da nismo pobjeđivali u mnogo mečeva pod velikim pritiskom. Zbog toga u ovakve situacije ulazimo s velikim samopouzdanjem".

Tako su naši tenisači izborili odlazak na samu završnicu ovogodišnjeg Davis Cupa koja će se održati u Madridu. Idući susret je na rasporedu u petak, protiv boljeg iz okršaja Kazahstana i Srbije, koji će biti odigran u srijedu u Innsbrucku.

- Osjećaji se ne mogu opisati. Kad smo dolazili ovamo cilj je bio da prođemo grupu, a otišli smo u polufinale i ne možemo biti sretniji - rekao je izbornik Vedran Martić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora