Obavijesti

Sport

Komentari 50

Juniori Hajduka pobjedom na Maksimiru osvojili Prvu HNL!

Juniori Hajduka pobjedom na Maksimiru osvojili Prvu HNL!

Momčad s Poljuda je poslije neviđene zavrzlame prošle sezone ostala bez naslova, no ove nije bilo dileme - Hajduk je pobjedom u Zagrebu matematički osigurao naslov prvaka, prvi od 2012. godine

VIDEO

Nogometaši juniorske momčadi Hajduka pobijedili su na gostovanju kod Dinama u Zagrebu 1-0 i tako matematički osigurali naslov prvaka Prve HNL!

POGLEDAJTE VIDEO: Spomenik Matošiću

Pokretanje videa...

Hajduk otkrio spomenik Matošiću 00:27

Hajduk je na gostovanje na pomoćni teren kod Maksimira stigao kao vodeći na ljestvici (64 boda) s devet bodova u posljednja tri susreta i trebao im je samo remi kod 'modrih' kako bi potvrdili naslov.

Junak 'bilih' bio je Šošić u 68. minuti kada je glavom poslije ubačaja iz kornera zatresao 'modru' mrežu.

Veliki poguranac prema tituli dogodio se u prvom poluvremenu kada je Dinamo ostao s desetoricom. Neoprezni Dominik Braun zaradio je drugi žuti karton u 45. minuti pa je Hajduk cijelo jedno poluvrijeme imao igrača više.

Do tog trenutka 'modri' su pokazali više, držali pritisak većinu prvog dijela te prikazali igru od prije tri dana kada su u polufinalu Kupa pobijedili Hajduk na Poljudu s 1-3 (1-0 Domančić (10'), 1-1 Janković (33'), 1-2 Baturina (41'), 1-3 Barišić (63').

Ni u nastavku priča nije bila puno drugačija. Poslije opreznih 20-ak minuta drugog dijela otvorilo se 'bilima' i Hajduk je stigao do vodstva.

Ni nakon primljenog gola Hajduk se nije otvorio iako je imao igrača više i u trenucima je djelovalo kao da Dinamo može doći do pogotka. Momčad trenera Marijana Budimira odigrala je zatvoreno do kraja susreta, izuzev sjajne prilike Šošića u 84. minuti kada je Čavlina na golu Dinama sjajno reagirao, zadržala prednost od jednog gola i proslavila titulu.

Hajduk je tako stigao do prvog naslova juniorskog prvaka poslije 2012. godine dok će se Dinamo moći utješiti u finalu Kupa protiv Osijeka. 'Bili tići' trebali su i prošle sezone osvojiti naslov, no dogodila se neviđena zavrzlama zbog prekida prvenstva uzrokovanog korona virusom koja do dana današnjeg nije u potpunosti razjašnjena i opravdana.

Ostali bez naslova i Lige prvaka

Momčad s Poljuda bila je vodeća u ligi s 42 osvojena bodova u 17 utakmica, dok je drugoplasirani Dinamo skupio 40 bodova, ali uz utakmicu manje (protiv Dugopolja).

Uefa je tada donijela naputak o formiranju prvenstvenih ljestvica temeljem formule 'prosjeka osvojenih bodova po utakmici' (kako bi se izbjegla konfuzija među momčadima koje su imale utakmice manjka) što je značilo da se Dinamu umjesto te jedne neodigrane utakmice s Dugopoljem računao prosjek osvojenih bodova po utakmici kroz cijelu sezonu, a on je iznosio 2,5 boda dok je Hajduk bio neznatno lošiji s 2,47 bodova u prosjeku.

HNS je potvrdio takvu odluku Uefe i Hajduk je ostao bez naslova, no prava drama tek je uslijedila.

Umjesto vodećih juniora Hajduka, pravo nastupa u Ligi prvaka iduće (ove) sezone dobili su nogometaši Dinama. I tu je konačnu odluku imao HNS, čiji se Izvršni odbor vodio formulom prosjeka bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom