Obavijesti

Sport

Komentari 54

Jurčić: Petković je najbolji igrač HNL-a, a što Dinamu znači što je kupio neprovjerene strance?

Jurčić: Petković je najbolji igrač HNL-a, a što Dinamu znači što je kupio neprovjerene strance?

Dinamov prijelazni rok je najveći upitnik, ne znamo je li izgubio ili dobio na kvaliteti. Hajdukov je problem što Karoglan još nije izgubio, kako će reagirati kad dođe? Klinci iz Rijeke mogu rasturiti i Dinamo i Hajduk, kaže

VIDEO

Još je jedan dan ostao do nastavka HNL-a i utakmice Dinamo - Lokomotiva koja će se, umjesto u Kranjčevićevoj, igrati na Maksimiru u utorak od 17 sati, a dan poslije svoju zaostalu utakmicu odigrat će Gorica i Rijeka. Kreće nikad uzbudljiviji proljetni dio prvenstva u koji Hajduk ulazi sa šest bodova i utakmicom više od Rijeke, sedam bodova i dvije utakmice više od Dinama.

POGLEDAJTE VIDEO: Perišićevo obećanje navijačima na Rivi

Pokretanje videa...

Split: Ivan Perišić obratio se okupljenim navijačima na rivi 01:52

- Bit će zanimljivo kao nikad u zadnjih šest-sedam godina. Bila je neobično kratka pauza - rekao je bivši hrvatski reprezentativac i trener Dinama Kruno Jurčić gostujući u emisiji Stadion Hrvatske televizije.

'Perišić treba biti oprezan i hladne glave'

Glavna vijest zimskog prijelaznog roka svakako je dolazak Ivana Perišića u Hajduk.

- To je velika vijest za hrvatski nogomet, ne samo za Hajduk. Perišić je, uz Modrića, najviše dao u ovoj generaciji koja je bila druga i treća na svijetu. Njegov povratak u HNL je veliki dobitak. Naravno da je on, kao što znamo, ozlijeđen i znamo da se neće odmah vratiti. Vidim da se već prodaju dresovi s njegovim imenom, Hajduk je otišao daleko u marketingu. Ako Hajduk očekuje da će Perišić pomoći u europskim kvalifikacijama, onda je to jedna prava priča - rekao je Jurčić i nastavio:

- Sama pojava Perišića u svlačionici diže ekipu i diže joj rejting. No ima jako tešku povredu, pitanje je kad će biti potpuno spreman. Svašta sam vidio s takvim ozljedama, Tomislav Rukavina je krenuo četiri mjeseca nakon operacije, no dosta igrača koji se rano vrate imaju problema kasnije, tako da treba biti oprezan i hladne glave, ako može pomoći Hajduku u završnici prvenstva, to je u redu, ali realnije je očekivati i nadati se da bude spreman za Europsko prvenstvo.

Split: Ivan Perišič potpisao za Hajduk

'Laszlo i Kalinić? Takvima treba šest mjeseci da se vrate'

Osim Perišića, koji neće igrati još barem tri mjeseca, u kadru su i povratnik Nikola Kalinić i bivši igrač Osijeka Laszlo Kleinheisler. Otišao je pak Ivan Dolček.

- Odmah znamo da su to vrhunski igrači, no dugo nisu igrali, Laszlo nije igrao u Grčkoj, Nikola je dugo bio van terena i to je nezahvalna situacija za trenera. Takvi igrači trebaju oko šest mjeseci da se vrate u pravu formu. Naši klubovi išli su na puno utakmica, dali su tome prednost pred trenažnim procesom, što znači da će biti u formi na startu, ali onda može doći pad oko petog mjeseca. Karoglanu je i problem kako uglazbiti Kalinića i Livaju. Oni bi mogli skupa, ali kad je Kalinić u optimalnom stanju. Kleinhesler će na lijevu stranu, iako se Dajaku probudio u zadnje vrijeme. No pitanje je kad će obojica doći u pravu formu - kaže Jurčić.

Hajduk, kaže, ima dva problema.

- Teško stvara šanse. Ako ne bude igrao tečnije i lakše zabijao, imat će problema na malim utakmicama. To je prvi problem Hajduka. Postoji i problem da Karoglan nema još nijedan poraz. Kad dođe do poraza, kako će se reagirati u toj situaciji? Tad samo automatizmi izvlače trenera i ekipu. Hajduk ne igra lako protiv nikoga, zato je možda bolje da na startu igra derbi, gdje će biti maksimalno motiviran. Euforija kod splitskih navijača lako se može okrenuti u drugom smjeru u slučaju poraza. Ljudi koji vode Hajduk su se ozbiljno pripremili i nakon dugo godina Hajduk ide ozbiljno po prvo mjesto.

Zagreb: Kruno Jur?i? na konferenciji za medije najavio ogled s Hajdukom

'Dinamo nema vremena za eksperimente'

Rijeka se može uplesti u borbu za naslov, ali i ona ima svoje probleme.

- Puno mladih igrača. I pitanje je koliko je to uopće njihova ambicija, oni su više orijentirani na prodaju igrača. No kad je tim klincima dan, oni mogu rasturiti i Dinamo i Hajduk bez ikakvih problema...

Dinamo?

- Njegov prijelazni rok je najveći upitnik. Jako malo možemo saznati što je Dinamo napravio, je li dobio ili izgubio na kvaliteti. Dosta je bilo neobičnih stvari. Sada je ta zadnja linija koja se spominje u medijima, a od te linije samo je Ristovski igrao konstantno, Živković također u Lokomotivi, a Dinamo nema vremena za eksperimente, mora odmah dobivati utakmice. Dinamov plus je kvalitetan i širok roster, ako igrači koji su već od ranije tamo dođu u pravu formu Dinamo postaje prvi favorit - kazao je Jurčić i istaknuo:

- Petković je daleko najbolji igrač HNL-a i u Dinamu se trebaju moliti za njegovo zdravlje.

Zasmetala ga je i prodaja Gabrijela Rukavine.

- Što znači kupovina nekakvih neprovjerenih stranaca od 25, 26 godina, koje sigurno više ne možete prodati? Ili činjenica da niste nekakvom kapetanu u U-17 reprezentaciji, kapetanu u U-19 reprezentaciji ili dečku kojeg su zapisali svi bitni europski klubovi dali šansu? Pričamo o Gabrijelu Rukavini, da mu u dvije godine ne date pola sata nekakve šanse pa da vidite, da kažete taj dečko je za to ili taj dečko nije za to...

'Boto? Komično, mislio sam da je došao neki napadač'

Osijek nije doveo bombastična pojačanja u svlačionicu, ali jest u ured jer je stigao sportski direktor José Boto.

- Komično mi je bilo kad je novi sportski direktor predstavljen kao najveće pojačanje, mislio sam da je došao neki napadač. Hrvatska je bila druga i treća na svijetu, te igrače su stvorili naši treneri i sportski direktori koji su ih tražili u malim mjestima u Hrvatskoj. Boto je radio u Benfici i Šahtaru, no jedna je stvar skautirati neke Brazilce ili tražiti mlade igrače po Čepinu i onda ih prodavati za nešto veće novce. Nadam se da će se Osijek okrenuti mladim igračima jer rijetko koja škola ima takav učinak kao Osijekova - zaključio je Jurčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz