Obavijesti

Sport

Komentari 26

Jurčić i Mateo Kovačić složni: Idemo već u Finsku pobijediti

Jurčić i Mateo Kovačić složni: Idemo već u Finsku pobijediti
5

Igrao sam na umjetnoj travi pa imam iskustva. No naravno da je bolje igrati na pravoj travi. Ali to nam ne može biti izgovor i idemo po pozitivan rezultat, rekao je Mateo

VIDEO

Dječački pogled i osmjeh nije se promijenio. Ali figura jest. Kondicijski treneri Zvonko Komes i Miljenko Rak ‘poradili’ su na Mateu Kovačiću (17) koji je dobio oko pet kilograma mišića. Protiv Intera je bio ponajbolji igrač utakmice.

- Bilo je solidno, nastojat ću tako nastaviti i dalje - skromno je rekao Kovačić. 

U srijedu ga već očekuje utakmica protiv Helsinkija. Finci igraju na umjetnoj travi.

- Puno sam igrao na umjetnoj travi pa imam iskustva. No naravno da je puno bolje igrati na pravoj travi. Ali to nam ne može biti izgovor i idemo u Helsinki po pozitivan rezultat - rekao je Mateo, a potom bez krzmanja dodao:

- To je za mene pobjeda. Dovoljno smo kvalitetni da u Helsinkiju pobijedimo i po to tamo i idemo.

Da Dinamo ne igra europske utakmice s reprezentacijom do 20 godina igrao bi na Svjetskom prvenstvu u Kolumbiji.

- Uvijek mi je drago igrati za reprezentaciju ali sada mi je ipak važniji dinamo. Želim biti dio te europske priče - rekao je Kovačić.

Kruno Jurčić prije mjesec dana izdiktirao je prvu jedanaestoricu. U njoj nije bilo Kovačića ni Ante Rukavine koji su mu donijeli pobjedu protiv Intera. Sad je zbog njih u ‘problemima’.

- Drago mi je da imam tako široki kadar. Oni za mene nisu iznenađenje jer su već i prije igrali dobro. Moram biti korektan prema onima u prvih jedanaest koji su već ostvarili takav dobar rezultat. Ne mogu zbog jedne utakmice promijeniti mišljenje i zbog jedne utakmice nekoga izbaciti ili staviti u momčad - rekao je Jurčić pa objasnio kakav je Helsinki i što očekuje:

- HJK je ekipa koju su mi suradnici gledali uživo, a ja puno video zapisa i radi se o ekipi koja je dominantna u Finskoj. Igraju napadački nogomet, imaju puno igrača u završnici i ostvarili su fascinantan rezultat u 2. pretkolu. Dva-tri pojedinca odskaču, prije svih vezni Bah i Pukki u napadu. Ekipa su koja igra nogomet od noge do noge, a imaju i faze kada igraju 'engleski' nogomet. Ali mi smo bitni. Bitno je da ponovimo pristup iz Bakua uz neke finese u realizaciji i uz dužan respekt prema Helsinkiju idemo u Finsku s velikim optimizmom. Hoću ići u Helsinki riješiti priču oko prolaska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu