Obavijesti

Sport

Komentari 26

Jurčić: Inter nam je jako bitan, ali odmorit ću nekoliko igrača

Jurčić: Inter nam je jako bitan, ali odmorit ću nekoliko igrača
3

Krunoslav Jurčić, trener Dinama, podijelio je s novinarima mišljenje oko subotnje utakmice s Interom, ali i uspješnim europskim susretima svih hrvatskih klubova

VIDEO

Na konferenciji za novinare trener Dinama Krunoslav Jurčić, prije nego se raspričao o idućoj prvenstvenoj utakmici njegove momčadi s Interom čestitao je ostalim hrvatskim klubovima na uspijehu u europskim utakmicama.

- Čestitam Varaždinu i Splitu na prolasku u idući krug kvalifikacija. Svaka pobjeda naših klubova je veliki uspjeh, a u ime igrača im čestitam i želim im puno sreće - rekao je na početku Jurčić.

Jurčić, iako je i Dinamo zaokupljen svojim europskim putom, ne želi zanemariti domaće prvenstvo.

- Nismo zanemarili HNL. Prva utakmica i dobar ulazak u prvenstvo su nam jako bitni - posvetio se zatim susretu s Interom Jurčić.

- Inter je bio najveće iznenađenje prošle sezone, ostali su na okupu i dobili dva, tri nova igrača. To je momčad koja voli igrati nogomet i vole se nadigravati. Imamo 20 kvalitetnih igrača koji su na raspolaganju u svakom trenutku. Uvijek smo u prilici dati odmor igračima, ali i dati prostora dečkima koji su do sada skupili malo minuta - ispričao je svoje viđenje situacije Jurčić.

Ivan Kelava najbolji igrač protekle sezone

Nama je najbitnije da ozbiljno uđemo u utakmicu protiv Intera, mi smo prvaci Hrvatske, osvojili smo duplu krunu i moramo što prije pokušati riješiti utakmicu, zaključio je golman 'modrih' kojeg je portal sportnet.hr proglasio najboljim igračem protekle sezone u HNL-u.

- Put u Baku i natrag je bio dosta dug i naporan, ali mi smo ostvarili svoje i prošli smo dalje. Sutra nas čeka Inter, a ja i doma već vodim borbe. Naime, moja supruga je sestra kapetana Intera pa se ne zna tko za koga navija - rekao je kroz smijeh Kelava.

Ozlijeđeni igrači još nisu spremni

Oporavak Bišćana, Atte i Barbarića trajat će malo dulje, Cufre ne trenira još s ekipom, a svi ostali igrači su spremni, nabrojao je trener 'povratnik' na klupu Dinama.

- Inter je ekipa koja nas je sve iznenadila prošlu sezonu, a i Dinamu je donijela dosta problema. Ja želim da rezultat bude produkt našeg raspoloženja. Ekipa je pozitivno doživjela utakmicu u Bakuu i moramo sada stvoriti pozitivno ozračje koje će biti platforma za daljnji europski put - komentirao je stanje u svlačionici Jurčić.

Pred Dinamom je utakmica s Interom, a nakon toga slijedi veliko gostovanje u Finskoj.

- Promatrao sam Helsinki iako sam se ova dva dana više bavio Interom. Finci su ekipa koja igra neugodan nogomet i ima puno brzih igrača. Oni vole biti dominantni, a vidjet ćemo je li ta dominacija prednost ili mana - osvrnuo se na iduću europsku utakmicu Jurčić.

Trener je bio rječit i na pitanja oko velike posjećenosti Dinamovih utakmica, pogotovo susreta s Neftčijem.

- U izvještajima o gledanosti hrvatske lige vidio sam da puno ljudi voli gledati nogomet, a malo ih dolazi na stadion. Očito je bila potrebna dobra atmosfera, a u zadnje vrijeme mediji su pozitivniji i prema Dinamu i prema Hajduku. Kod nas je priča sada jako pozitivna, komfor navijača na stadionu, akcije kluba koji je shvatio da moramo vratiti ljude na stadion. Sad moramo paziti da ne pokvarimo tu priču. - rekao je Jurčić za kraj konferencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi