Obavijesti

Sport

Komentari 15

Jurić: Očekivao sam priliku u Hajduku i zaslužio sam je...

Jurić: Očekivao sam priliku u Hajduku i zaslužio sam je...

Dio djetinjstva sam proveo u Australiji, ali već u petom osnovne došao sam s roditeljima u Zagreb, tu sam završio i srednju školu. Otac mi je iz Kraljeve Sutjeske, od tamo su i Lovren i Šunjić, priča nam Deni Jurić

VIDEO

Presretan sam, srušili smo najveći hrvatski klub! To mi je zasigurno najveći gol u karijeri, kazao nam je napadač Šibenika Deni Jurić (23).

Iznenadio nas je Jurić tečnim hrvatskim. Radi se o mladiću rođenom u australskom Kogarahu, gradiću od oko 15 tisuća žitelja.

- Je, svi mi hvale hrvatski, kažu da se australski naglasak karakterističan za tamošnje Hrvate uopće ne čuje. Dio djetinjstva sam proveo u Australiji, ali već u petom osnovne došao sam s roditeljima u Zagreb, tu sam završio i srednju školu. Evo, već sam 12 godina u Hrvatskoj i uživam - priča Jurić.

POGLEDAJTE VIDEO: Bakljada za igrače Šibenika

Pokretanje videa...

Doček za nogometaše Šibenika 01:34

- Otac mi je iz Kraljeve Sutjeske u srednjoj Bosni, od tamo su i roditelji Dejana Lovrena i Ivana Šunjića. Majka je iz Zagreba, iz Sesveta. Tu smo i živjeli, brat Tomi (29) nastupao je za Croatiju Sesvete. Iskreno, u Australiji sam u ovih 12 godina bio samo jednom. U Hrvatskoj je 'laganica', jedna kava, druga kava, treća kava... U Australiji ljudi žive u ritmu kuća-posao, za vikend malo odmaraju i to je to.

Dinamo i Šibenik susreli se na Maksimiru u 18. kolu Prve HNL

'Očekivao sam priliku u Hajduku'

Jurić je prije pet godina došao u Hajduk iz Sesveta. Nastupao je za drugu momčad u trećoj ligi, ali pravu priliku u prvoj momčadi nije dobio.

- Zabio sam 15 golova, imao i par asistencija u 20-ak utakmica, ali nisam dobio priliku, a, iskreno, očekivao sam je. Trenirao sam često s prvom momčadi. Možda nisu bila ni najbolja vremena. Bili su tad tamo Franck Ohandza, Ante Erceg, Marko Futacs, Ahmed Said. Sve dobri napadači. Da sam bio tamo u neko drugo vrijeme, možda bi bilo bolje...

Zamjeraš li im? Sad bi dobro došao Hajduku, zabio si šest golova ove sezone, više od Jaira, Umuta, Diamantakosa i Jakoliša zajedno...

- Ma nikome ne zamjeram. Da me Hajduk opet pozove? Uh, morao bih dobro razmisliti, ne želim da mi se opet tako nešto dogodi. Sljedeći korak u karijeri bit će mi jako bitan. Brat Tomi često me savjetuje.

'Zovu me Australci'

Spomenuti Tomi australski je reprezentativac, nedavno je iz CSKA Sofije prešao u Adelaide.

- Čujemo se svakodnevno, baš je bio oduševljen mojom partijom protiv Dinama, rekao je da mi je to najzrelija utakmica. Njegove savjete primjenjujem na terenu i često prolaze. Povratak u Australiju? Ma ne, mene zanima isključivo igranje u Europi, ovdje je nogomet za dvije-tri klase bolji - pojašnjava šibenski napadač.

Hajduk i Šibenik sastali se u 8. kolu HT Prve lige

Deni je igrao za hrvatsku U-19 reprezentaciju pa za australsku U-23 reprezentaciju. 

- Može se reći da se više osjećam Hrvatom, ali volim i Australiju. Da moram birati? Uh, morao bih dobro razmisliti. Sad sam u kontaktu s australskim savezom, rekli su da prate moje igre i nazire se poziv i u A reprezentaciju - priznao je Jurić.

'Zna se zalomiti narodnjak'

Nogometaši Šibenika bili su počašćeni dočekom. Funcuti su im nakon Dinama priredili bakljadu, a za dobru atmosferu bio je zaslužan Emir Sahiti, koji je DJ u svlačionici.

- Da, slušamo uglavnom dalmatinske pjesme, ali zna se Sahitiju zalomiti i koji narodnjak - rekao je Jurić kroz smijeh pa dodao:

- Ja sam više za rap, ovaj engleski đir.

Dinamo i Šibenik susreli se na Maksimiru u 18. kolu Prve HNL

Što možemo očekivati od Šibenika u nastavku sezone?

- Rekao sam uoči sezone u jednom intervjuu da ćemo se boriti za nešto više od ostanka, za sredinu tablice, a nitko nije vjerovao u to. Na početku je bilo turbulentno, došlo je puno drugoligaških igrača željnih dokazivanja. Bit će nam teško do kraja, sve momčadi iz donjeg doma tablice imaju svoje kvalitete, ali mislim da ostanak neće doći u pitanje.

Argentinac Ignacio Bailone (27) stigao je u Šibenik i bit će žestoka konkurencija Juriću. Preporučio ga je Juan Sebastian Veron...

- Ma nema straha, konkurencija će mi goditi. Igrat ću još bolje jer ću više gristi na treningu i utakmicama - poručio je Deni za kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...