Sport

Komentari 11

Juriću je Rog pobjegao, ali u igri je novi Hrvat! Torino želi Vlašića

Juriću je Rog pobjegao, ali u igri je novi Hrvat! Torino želi Vlašića

Hrvatski stručnjak sukobio se sa sportskim direktorom Torina nakon čega su izgladili razmirice. Bio je to period u kojem je Jurić izgubio Roga, ali sada je krenuo po miljenika izbornika Zlatka Dalića

Povremeni hrvatski reprezentativac Marko Rog produžio je vjernost Cagliariju i potpisao novi ugovor s talijanskim drugoligašem do 2026. godine. Interes za njegove usluge proteklih nekoliko tjedana pokazao je Torino, to jest naš stručnjak na klupi Ivan Jurić, koji je čak i osobno nazvao Roga kako bi ga uvjerio da je projekt Torina pravi za njega.

POGLEDAJTE VIDEO:

U međuvremenu su se u klubu izdogađale razne stvari, prvenstveno sukob Jurića sa sportskim direktorom Davideom Vagnatijem koji je djelomično bio razlog za stagnaciju na mercatu. Jurić i Vagnati su se pomirili, izgladili situaciju i Torino je mogao nastaviti dalje slagati momčad za narednu sezonu.

Problem je bio što se Torino nije držao inicijalnog dogovora i Juriću nije omogućio odabir pojačanja. To jest, u kompleksnoj situaciji stožerni igrači su otišli (Bremer, Belotti...) dok prave zamjene nisu stigle niti je Jurić mogao birati koga dovesti.

Serie A - Juventus v Torino

Čini se da je situacija sada drugačija jer Gianluca di Marzio javlja kako je Torino pokrenuo pregovore oko dovođenja hrvatskog reprezentativca Nikole Vlašića.

- Torino radi na dovođenju pojačanja Ivanu Juriću. Sportski direktor Vagnati je bacio oko na West Hamova Nikolu Vlašića. Hrvat nije u planu West Hama naredne sezone i mogli bi ga pustiti na posudbu naredne sezone. Potpuni transfer je trenutno kompliciran zbog situacije na tržištu. Torino je zainteresiran za Vlašića kako bi zamijenio Josipa Brekala - piše Di Marzio na svojoj stranici, novinar koji je inače član Sky Sportsa.

Hoće li Vlašić uistinu i doći u Torino tek ostaje vidjeti. No, da se nešto događa iza kulisa je sigurno. U West Hamu se neće naigrati ove sezone i transfer u Serie A kod sunarodnjaka Jurića mogao bi mu donijeti potrebnu minutažu. Jer Vlašić će htjeti biti u formi za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Kataru.