Obavijesti

Sport

Komentari 0

Jusup službeno smijenjen, predstavljen Pavličević

Jusup službeno smijenjen, predstavljen Pavličević
1

Čelnici KK Zagreba CO i službeno su objavili smjenu trenera Danijela Jusupa te za njegovog nasljednika postavili trofejnog Željka Pavličevića

VIDEO

Trenera Jusupa smijenili smo jer je momčad padala u završnicama, zbog čega smo izgubili mnoge utakmice koje smo mogli dobiti, službeno je objašnjenje predsjednika kluba Davora Jelavića o promjeni na klupi.
- On je uvijek skakao pored terena, izgledao nervozno, a ta se nervoza, barem ja to tako vidim, u završnicama primala na igrače – dodao je Jelavić, ali i objasnio da se klub ne želi riješiti Danijela Jusupa, već ga zadržati kao direktora omladinskog pogona. No kako je zadarski stručnjak prilično bolno primio vijest o otkazu, još se nije izjasnio hoće li ponudu prihvatiti.
Željko Pavličević ipak je naš najtrofejniji trener. Osvajao je naslov europskog prvaka s Cibonom i Splitom (tadašnjim POP 84), a u bogatoj karijeri vodio je još i španjolske klubove Ferrol i Taugres, grčki Panathinaikos, bio je direktor svih selekcija u HKS-u, a posljednji mu je posao bio na klupi japanske reprezentacije.
- Sad sam imao opciju s reprezentacijom Brazila, no KK Zagreb vidim kao svjetslo u hrvatskoj košarci i zato sam prihvatio ovaj posao – rekao je Pavličević, koji je potpisao ugovor do kraja sezone. Naravno, bude li sve išlo po planu, ugovor će se lako produžiti.
- Primarno je da se momčad razvije i da bude aktivni sudionik hrvatske košarke, a ne samo takmac Ciboni, Zadru i Splitu. Nastavit ćemo s praksom igranja isključivo s domaćim igračima.
I to bez prinova, barem za sada.
- Ja sam trener staroga kova, što znači da radim s onim što imam. Nismo još pričali o pojačanjima – rekao je Pavličević te najavio:
- U NLB ligi moramo se boriti "za život", u Eurokupu nas poraz od 23 razlike s Cipra praktički eliminira iz bilo kakvih krugova, ali u domaćem Kupu i prvenstvu otići ćemo što je dalje moguće. Kada momčad vjeruje u sebe, nema razloga da ne napravi nešto veliko i nekome pomrsi račune. Pavličević će na klupi debitirati u petak kad Zagreb CO gostuje kod Vojvodine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'