Obavijesti

Sport

Komentari 24

Juve bez autoriteta: Sevilla je znala kako naplatiti plašljivost

Juve bez autoriteta: Sevilla je znala kako naplatiti plašljivost
3

Juventus se nepotrebno uplašio neke nove, Sampaolijeve Seville. Nisu ih smjeli pritisnuti kako to rade inače s protivnicima u Serie A, Juve večeras nije bio autoritet u svojoj kući

VIDEO

U drugoj utakmici Dinamove skupine H odigrala se utakmica bez golova u Torinu. Aktualni prvaci Italije te apsolutni vladari Europske lige nisu očarali pretjerano lijepom igrom na Juventus Areni. Sevilla je uspjela u svom naumu, nisu poraženi, pri čemu im je uvelike pomogao domaćin, odnosno njihov trener Massimiliano Allegri.

Juve je bez ikakve dvojbe jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka, odmah korak iza Reala, Barcelone i Bayerna, zajedno sa PSG-om, Atletico Madridom i Manchester Cityjem.

Samim time, trebali bi bez problema osvojiti skupinu s obzirom veliko pobjedničko iskustvo u posljednjih pet sezona (pet naslova prvaka države), odnosno snagu igračkog rostera koji je ovo ljeto nadograđen ponajboljim napadačem svijeta Gonzalom Higuainom.

I upravo je Argentinac večeras počeo u prvih 11 'bianconera' kao vođa navale umjesto našeg reprezentativca Marija Mandžukića. Mandžo, fundamentalan član Juventusa u utakmicama Lige prvaka prethodne sezone, večeras je remi svojih suigrača ispratio s klupe.

Domaći bez autoriteta i kreacije, gosti iskusno postavljeni

Domaći trener Allegri pomalo je iznenadio početnom postavom, najviše odlukom da na klupu smjesti jedinog kreativnog veznjaka kojeg posjeduje - Miralema Pjanića.

Baš je to bio razlog patnje Juventusa u posjedu i povezivanju redova jer nisu pronalazili načina kako iznijeti loptu do svojih ubojitih napadača, Dybale i Higuaina. Uz to, gostujući je trener Jorge Sampaoli iskusno 'betonirao' sredinu trkačima poput N'Zonzija i Kranevittera, tako da je intencija Talijana da igru razviju kroz sredinu bila najčešće razbijana sitnim faulovima ili gustoćom.

Nije da nisu imali šanse. U osmoj je minuti Sami Khedira pucao iz dobre situacije užasno, a sedam minuta kasnije izlazi sam na gostujućeg golmana Sergija Rica i ponovo ne zabija. Takve akcije u kojima se veznjaci izbacuju u završnicu klasični su šablon Juventusa u formaciji 3-5-2 u kojoj su večeras igrali.

Spora i imaginacije lišena igra Juvea dakako je išla 'na mlin' Sevilli, jer, kao što je i spomenuto u uvodu teksta, Allegri je kiksao. Ne uvrstiti u prvu postavu kreativca poput Pjanića, pa uz to na lijevi bok smjestiti defenzivnog Francuza Patricea Evru umjesto daleko probitačnijeg i opasnijeg Brazilca Alexa Sandra odluke su koje stvaraju iznad glave upitnike.

Samim time, Juventus se nepotrebno uplašio neke nove, Sampaolijeve Seville. Nisu ih smjeli pritisnuti kako to rade inače s protivnicima u Serie A, Juve večeras nije bio autoritet u svojoj kući.

Suviše oprezni od prve minute, dok su na klupi sjedili igrači poteza poput Marka Pjace i Juana Cuadrada, igrača sposobnih probiti u igri 'jedan na jedan' koji su zaslužili više od kompletnih šest minuta igre koliko je dobio naš krilni napadač.

Pjaca je mogao postati heroj

I baš je Pjaca u posljednjim minutama mogao postati heroj vladara 'čizme'. Primio je jednu loptu u protivničkom kaznenom prostoru, pokušao se okrenuti prema golu i šutirati, no srušen je s leđa. Njemački sudac Deniz Aytekin ostao je 'nijem', a mnogi smatraju kako je tu bilo riječ o penalu...

Favoriti skupine gađali su prečku te propustili iskoristiti nekoliko finih situacija pred Ricom. Ipak, ostaje dojam plašljivosti i nedovoljnog autoriteta protiv vidljivo slabijih euro protivnika gledajući iz njihove perspektive, što Talijane muči već godinama unazad (Kopenhagen, Nordsjelland, Benfica...)

Poslije utakmice, Allegri je rekao:

- Uveo sam Marka Pjacu jer je njegova brzina opasnija od fizikalija Marija Mandžukića.

Protiv Dinama Juve neće čekati

Ukoliko Juve doista misli do finala, moraju pronaći način kako 'lomiti' slabije suparnike bez pretjerane muke - Barcelona, Bayern i Real već bi pronašli načina kako utrpati jednu loptu u gol Seville ili preciznije, pokazali bi toliko traženi autoritet od početka do kraja, a ne periodično, kao 'stara dama' u ovoj utakmici.

Stoga, Dinamo bi se mogao naći na ozbiljnim mukama 27. rujna u Maksimiru. Teško da će stroj poput Juventusa ponoviti dvaput iste greške.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti