Obavijesti

Sport

Komentari 25

Juve je otkrio sve o transferu: Ronaldo inzistirao na dolasku

Juve je otkrio sve o transferu: Ronaldo inzistirao na dolasku
1

Real Madrid i Juventus su prošle godine igrači četvrtfinale Lige prvaka, a nakon utakmice Jorge Mendes je pričao Juventusovom sportskom direktoru i rekao mu: "Cristiano se želi priključiti Juventusu"

VIDEO

Zapamtite, vidjet ćete Ronalda kako napušta Madrid. Želi potpisati za Juventus, rekao je ljetos Jorge Mendes sportskom direktoru Juventusa Fabiju Paraticiju. 

Ni Paratici u tom trenutku vjerojatno nije vjerovao da će uskoro Portugalac uistinu preseliti u Torino. Priča o transferu iz Real Madrida u Juventus zakotrljala se prilično neočekivano, a inicirao ju je Portugalac.

Sve je krenulo s Ligom prvaka...

Prvi kontakti su krenuli u četvrtfinalu prošlogodišnje Lige prvaka.

- Kada smo igrali u Madridu, Jorge Mendes je došao do nas kao što se obično događa na utakmicama Lige prvaka. Rekao sam mu da je Cristiano postigao neke nevjerojatne golove. On me je pogledao i odgovorio: "Nećete vjerovati, ali Cristiano, ako promjeni momčadi, želi se priključiti Juventusu. Imajte na umu da je to manje čudno nego što mislite. Razgovarat ćemo o tome kasnije" - otkrio je Paratici u razgovoru za Gazzetta dello Sport.

Pokretanje videa...

Cristiano Ronaldo & Dolores Aveiro 00:45

- Počeo sam razmišljati o tim riječima. Našao sam se kasnije s Mendesom i Giovannijem Branchinijem kako bi zaključili dogovor za Cancela i Ronaldov agent me je ponovno ozbiljno pogledao. Rekao mi je: "Zapamtite, vidjet ćete Ronalda kako napušta Madrid. On želi samo potpisati Juve. Igrao je za Manchester United, koji je najveća engleska momčad, zatim Real Madrid. Ronaldo samo igra za momčad koje imaju povijest. Nikada nije igrao u Italiji i želi osvojiti naslov u Serie A. Ako ga želite, on će biti tamo".

Mendes odredio odštetu i plaću

Juventus je na kraju iskeširao 117 milijuna eura, ni jednog drugog igrača u povijesti nisu platili više. Prema informacijama iz Italije, plaća mu je u četverogodišnjem ugovoru 31 milijuna po sezoni.

- Stigao sam pripremljen. Želio sam vidjeti, kao u pokeru, koje karte ima u ruci. Mendes mi je odmah jasno rekao kolika je plaća, a kolika naknada za transfer. Tražio sam nekoliko dana da razmislimo prije nego što odgovorimo - prisjetio se Paratici.

Ronaldo je i u Italiji nastavio s onime što najbolje zna - zabijanjem golova. U 31 odigranoj utakmici je zabio 20 golova, a fantastičnom se pokazala njegova suradnja s Mandžukićem. Mandžo je već četiri puta ove sezone asistirao Ronaldo, a Cristiano mu je uzvratio istom mjerom. Nitko u Juventusu ne funkcionira kao njih dvojica...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka