Obavijesti

Sport

Komentari 88

Juve nastavio impresivan niz, Udinese preokrenuo Romu

Juve nastavio impresivan niz, Udinese preokrenuo Romu
5

Minimalnom pobjedom kod Catanije 1-0, Juventus je nastavio niz neporaženosti na 48 utakmica. Inter je slavio u gostima kod Bologne 3-1, a Napoli protiv Chieva 1-0

VIDEO

Niz neporaženosti nogometaša Juventusa u Seriji A produljen je na 48 utakmica. U devetom su kolu Torinezi slavili na gostovanju kod Catanije s 1-0.

Jedini je pogodak u 57. minuti postigao Arturo Vidal koji je došao do odbijene lopte nakon udarca Nicklasa Bendtnera i smjestio je u mrežu. Treba reći da je Catania od 67. minute igrača s igračem manje budući da je drugi žuti karton dobio Giovanni Marchese.

Juventus je došao do osme pobjede u devet ovosezonskih kola, a Catania je ubilježila prvi domaći poraz. ''Stara dama'' ima šest bodova više od Napolija koji tek treba odigrati svoju utakmicu 9. kola.

Nogometaši Intera privremeno su zasjeli na drugo mjesto ljestvice Serije A. Omogućila im je to gostujuća 3-1 pobjeda kod Bologne u utakmici devetoga prvenstvenog kola.

Upisali su nogometaši Andree Strammacionija petu ovosezonsku gostujuću prvenstvenu pobjedu u jednako toliko odigranih utakmica. Tek su danas primili prvi gol. Trenutačno su, kad su gostovanja u pitanju, na gol-razlici 11-1. Fantastičnome gostujućem učinku milanske momčadi treba dodati i tri pobjede u kvalifikacijama odnosno u skupini Europa lige, protiv Hajduka, Vasluija i Neftchija.

Strijelci za pobjednike u Bologni su bili Ranocchia, Milito, koji je zabio četvrti ovosezonski pogodak, te Cambiasso. Gosti su smanjili na 2-1 preko Cherubina.

Do vrijedne je, samo domaće pobjede, došla i Fiorentina, koja je na svom Artemio Franchiju pobijedila Lazio 2-0. Momčad Vincenza Montelle došla je do četvrte pobjede u petoj domaćoj utakmici ove sezone u Seriji A. Bod je iz Firence uspio odnijeti samo Juventus odigravši svoj jedini remi (0-0) u sezoni.

Strijelci za pobjednike bili su Adem Ljajić na asistenciju Stevana Jovetića u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, te Luca Toni na asistenciju Alberta Aquilanija u 90.

Matias Fernandez u 27. je minuti još propustio realizirati penal za domaćine.

Gosti su pretkraj utakmice izgubili živce. Zbog teških prekršaja nad talentiranim Kolumbijcem Juanom Cuadradom u 75. i 82. minuti, isključeni su Ledesma i Hernanes. Cuadrado je zbog ozljede morao napustiti igru.

Hrvatski 21-godišnji napadač Ante Vukušić odigrao je prvo poluvrijeme u domaćem remiju Pescare i Atalante bez golova.

Do gostujućih su pobjeda također došli Cagliari kod Sampdorije (1-0) i Parma kod Torina (3-1). Za Parmu je ponovno zabio Brazilac Amauri, strijelac dvaju pogodaka iz prethodnog kola.

Udinese preokrenuo Romu, Napoliju sedma pobjeda

U teško očekivanom obratu nogometaši Udinesea na rimskom su Olimpicu od 0-2 zaostatka došli do 3-2 pobjede nad Romom u nedjeljnome večernjem srazu devetog kola Serije A...

Roma je u utakmicu ušla furiozno, u totalno ofenzivnom stilu trenera Zdeneka Zemana. U 19. je minuti 20-godišnji Argentinac Erik Lamela slabo pucao glavom, no iskupio se pogocima u 22. i 24. minuti. U 1-0 vodstvo domaći je sastav doveo nakon velemajstorske solo-akcije uz gol-aut-liniju. Sjajnim je lažnjakom prevario vratara Željka Brkića i iz mrtvog kuta ušetao s loptom u mrežu.

Dvije minute kasnije pogodio je glavom u praznu mrežu na asistenciju Pabla Osvalda.

Akcije je kod obaju pogodaka iz dubine pokretao raspoloženi Francesco Totti, koji je diktirao ritam igre svoje momčadi.

Lamela je inače zabio prvi put dva gola na istoj utakmici za Romu. Najbolji je strijelac rimske momčadi u Seriji A s pet pogodaka.

Nakon što su se spasili u još nekoliko navrata, gosti su do predaha došli u 32. minuti, kada je Domizzi smanjio na 2-1. Di Natale je u 50. izjednačio na 2-2 nakon neuspjelog udarca Kolumbijca Armera, da bi u 88. minuti efikasni napadač u Panenkinu stilu zabio iz 11-erca za konačan rezultat.

Srditi domaći nogometaši, ljuti na suca Davidea Massu što je start Brazilca Castana nad Argentincem Pereyrom okarakterizirao najstrožom kaznom, do kraja su pogubili živce. Pogotovo se to odnosi na Grka Panagiotisa Tachtsidisa, koji je u drugoj minuti sudačke nadoknade dobio dva žuta kartona zaredom.

Antonio Di Natale s novim je dvama pogocima broj svojih golova u dvobojima s Romom podigao na 13. Nikome se veteran u Udineseovu napadu nije nazabijao toliko. Dosad je u Seriji A ove sezone zabio četiri pogotka.

Roma je doživjela sudbinu svojih protivnika u prošlom kolu, nogometaša Genoe, protiv kojih je prošlog tjedna u gostima 0-2 zaostatak preokrenula u 4-2 pobjedu.

U drugoj večernjoj utakmici Napoli je na svom San Paolu pobijedio Chievo 1-0 pogotkom Mareka Hamšika u 13. minuti. Slovaku je to bio četvrti ovosezonski prvenstveni pogodak.

Momčad Waltera Mazzarrija došla je do sedme ovosezonske pobjede, te osme domaće zaredom kad je Serie A u pitanju. Posljednji je put takav niz talijanska momčad uživala od kraja 1989. do travnja 1990. godine, kada ju je Diego Maradona drugi i posljednji put vodio do "scudetta".

Serie A, 9. kolo:

Napoli - Chievo 1-0 (Hamšik 58)

Roma - Udinese 2-3 (Lamela 22, 24 / Domizzi 32, Di Natale 50, 88-11m)

Bologna – Inter 1-3 (Cherubin 58 / Ranocchia 27, Milito 53, Camnbiasso 64)

Fiorentina – Lazio 2-0 (Ljajuć 45+1, Toni 90)

Pescara – Atalanta 0-0

Sampdoria – Cagliari 0-1 (Dessena 47)

Torino – Parma 1-3 (Basha 90+2 / Sansone 72, Amauri 74, Rosi 88)

Catania – Juventus 0-1 (Vidal 57)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao