Obavijesti

Sport

Komentari 92

Mandžukić odlučio derbi protiv Fiorentine, Juve sve bliže vrhu

Mandžukić odlučio derbi protiv Fiorentine, Juve sve bliže vrhu
9

Nogometaši Juventusa pobijedili su Fiorentinu 3-1, a junak utakmice je bio Mario Mandžukić! Mandžo se odlično snašao u šesnaestercu 'viola' i zabio za vodstvo

VIDEO

Juventus je u sklopu 15. kola talijanske Serie A dočekao Fiorentinu na svojem stadionu. Utakmica je završila 3-1 za Juve, a golove su zabili Cuadrado, Mandžukić i Dybala dok je za Fiorentinu zabio Josip Iličić.

Kakav početak derbija su nam pružili Juventus i Fiorentina! Već u drugoj minuti utakmice stoper Juventusa Giorgio Chiellini je napravio faul nad Bernardeschijem i sudac Daniele Orsato je dosudio penal. Siguran s bijele točke bio je Slovenac Josip Iličić , koji je doveo Fiorentinu u vodstvo.

Samo tri minute kasnije na odličnu asistenciju Patricea Evre Juan Cuadrado zabija fenomenalan gol glavom. Bio je to prvi Cuadradov gol glavom u Seriji A (ima 25 golova).

VIDEO

Juventus je u nastavku prvog poluvremena bio bolji i imao par prilika, a valja istaknuti onu kada je Paulo Dybala u 25. minuti pucao prema golu Fiorentine, ali je točno pogodio našeg Maria Mandžukića . Za Fiorentinu su počeli Milan Badelj i Nikola Kalinić , koji je bio jako dobro čuvan u prvom poluvremenu.

Odlična utakmica u visokom tempu nastavila se i u drugom poluvremenu. Juventus je ipak bio nešto konkretniji, stvorili su par izglednih prilika, a kad se sve činilo da će doći do podjele bodova ukazao se Mario Mandžukić i donio sva tri boda Massimilianu Allegriju.

Mandžo se odlično snašao u šesnaestercu i odbijenu loptu Paula Dybale zakucao visoko iznad golmana Fiorentine Tatarusanua te zabio svoj četvrti prvenstveni gol ove sezone.

VIDEO

Samo napad poslije gola, Borja Valero je napravio čisti penal na Mandži, ali sudac Orsato nije svirao. Mandžukić je dobio "standing ovation" na punom Juventus stadionu kada ga je u 85. minuti zamijenio Alvaro Morata. Kalinić i Badelj su odigrali cijelu utakmicu.

Igrač utakmice definitivno je bio Paulo Dybala , koji je prijetio gdje god se pojavio na travnjaku. Fenomenalnu igru zaključio je golom u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Razočaravajući derbi Napolija i Rome

U susretu 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli i Roma su u "derby del sud" odigrali 0-0.

Bio je to razočaravajući derbi bez pogodaka , ali i pravih prilika. Napoli je tek u završnici susreta imao dvije poluprilike, dok Roma niti jednom nije ozbiljno ugrozila suparnička vrata. Ivan Strinić nije nastupio za Napoli.

Napoliju je to bila druga utakmica u nizu bez pobjede, dok Romina 'mini-kriza' traje već četiri kola . Zanimljivo, bio je to njihov prvi međusobni susret u posljednje 24 utakmice koji je završio bez golova.

Rezultati 16. kola talijanske Serie A:

  • Chievo Verona - Atalanta 1-0
  • Empoli - Carpi 3-0
  • Milan - Hellas Verona 1-1
  • Napoli - Roma 0-0
  • Juventus - Fiorentina 3-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše