Obavijesti

Sport

Komentari 26

'Juventus je loš jer su se riješili ključnog igrača - Mandžukića'

'Juventus je loš jer su se riješili ključnog igrača - Mandžukića'
1

Igrači kao Mandžukić pokrivaju strahovito puno prostora, daju ton borbenosti cijele momčadi, a čovjek je uz to i zabijao i bio spreman jednako dobro igrati na kojoj poziciji, kaže Alex Del Piero

VIDEO

I u kolektivnoj memoriji i u srcima navijača Alessandro Del Piero (45) jedan od najvećih igrača koje Juventus imao u svojoj prebogatoj povijesti. Za mnoge i najbolji, najomiljeniji.

VIDEO: Predstavljanje Maurizija Sarrija u Juventusu

Pokretanje videa...

Sarri u Juventusu 00:13

Naslijedio je Roberta Baggia (53) pa sa 'Starom damom' osvojio više od i neponovljivog 'Zlatnog repića'. Juventus ove sezone, premda ima Cristiana Ronalda (35), Dybalu (26), Chiellinija (35), Bonuccija (33) i cijelu nisku dokazanih majstora, opasno šepa i ne igra ni blizu potencijala i očekivanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Talijanski Sky Sport je za mišljenje o krizi u crno-bijelom dijelu Torina priupitao Del Piera, a legenda je temeljni uzrok Juventusovih problema dijagnosticirala u: rastanku s jednim Hrvatom.

- Ključni igrač Juventusa u eri Maxa Allegrija (52) bio je: Mario Mandžukić (34)! To je bio drukčiji, pragmatičniji i bolji Juventus. Onakav kakav je kroz povijest. Nije se gledalo na dojam nego na rezultate - priča Del Piero.

- Igrači kao Mandžukić pokrivaju strahovito puno prostora, daju ton borbenosti cijele momčadi, a čovjek je uz to i zabijao. I bio spreman jednako dobro igrati na kojoj poziciji u napadu, a kad je trebalo čak i kao bočni vezni!

ITA, Serie A, Juventus Turin vs ACF Fiorentina

No Alex Del Piero poziva milijune navijača da pokažu i malo strpljenja za ovog trenera i njegove ideje.

Maurizio Sarri (61) je u svojoj prvoj godini na klupi Juventusa. Matthijs De Ligt (20) je u svojoj prvoj godini u momčadi. Treba vremena da se usade nove ideje, novi način igre, cijela jedna nova filozofija. Nema tu više Mandžukića, a ni Teveza i(li) Morate pa onda nedostaje i onaj intenzitet kojim je Juventus uvijek lomio protivnike.

Juventus v Atalanta - Serie A - Allianz Stadium

'Umiranje u ljepoti' jednostavno nije u klupskom DNA.

- Ravnoteža u igri je ključna. Ravnoteža među linijama, automatizmi, suradnja među igračima koja se ne postiže tek tako. NI u vezi nema dovoljno agresivnih igrača pa se igra bez dovoljno ritma, bez intenziteta... To se može promijeniti, ali za to treba vremena. Ovo je drukčiji stil i bez nekih, ne tako davno, jako važnih, ključnih igrača - rekao je Del Piero.

A s njim bi se složilo more navijača kojima je fajter Mandžo i sedam mjeseci nakon odlaska iz kluba i dalje - jedan od ljubimaca!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu