Obavijesti

Sport

Komentari 58

Juveu derby d'Italia, tri boda i vrh tablice, Interu tek začelje

Juveu derby d'Italia, tri boda i vrh tablice, Interu tek začelje
10

Juventus je u derbiju 10. kola Serie A protiv Intera na Giuseppe Meazzi slavio sa 2-1. Inter je novim porazom produbio svoju krizu, a 'bianconeri' opet zauzeli vrh tablice

VIDEO

Inter je susret odmah započeo u napadu. Maicon i Cambiasso brzo su uposlili Buffona. Momčad Claudija Ranierija očito je pronašla motiv više protiv 'bianconera' nakon više nego poražavajuće početka sezone. Inter je u prvih desetak minuta susreta držao protivnike na njihovoj polovici terena. 

Juventus je svoj prvi priliku stvorio u 12. minuti i odmah je realizirao. Odbijeni udarac Matria u mrežu je pospremio Vučinić koji je u tom trenutku natrčao na loptu. Samo minutu kasnije opet je Matri imao priliku posve dotuči Inter drugim golom, ali njegov udarac ipak nije pronašao mrežu.

Iako je Inter odlučno krenuo u susret, nastavak je vrlo brzo pripao gostima iz Torina koji su preuzeli inicijativu i uveli paniku u obrambenom redu 'nerazzurra' koji nekoliko minuta nisu mogli iznijeti loptu iz svoje polovice. 

Interu je trebalo davdeset minuta igre da se ponovno probudi, zaigra kao na početku susreta i zabije gol za izjednačenje. Sneijder je proigrao Maicona koji je njegovo dodavanje snažnim šutom uputio ravno ispod grede. Inter je poravnao rezultat u 28.minuti susreta uz malu pomoć Bonuccija koji je skrenuo loptu.

Inter je, kao što je to bilo za Juventus nakon prvog gola, krenuo s više odvažnosti i zatresao samo nekoliko minuta kasnije gredu, no njihovo otvaranje iskoristila je opet torinska momčad. Matri je ponovno namučio Interovu obranu, ostavio odličnu loptu za Marchisia koji je ju samo morao gurnuti u mrežu. Juve se nakon samo pet minuta opet vratio u vodstvo.

Pred kraj prvog poluvremena vratar Intera Castellazzi srušio je u kaznenom prostoru Marchisija, ali sudac Rizzoli ipak nije pokazao na bijelu točku.

Nastavak susreta donio je manje uzbuđenja. Obje su momčadi bile mnogo opreznije, a i tempo igre bio je niži nego u prvom poluvremenu. No ne zove se to ni za što derby d'Italia. Iako tempo igre nije rasao napetosti jesu. Žuti kartoni nizali su se ponajviše s Juventusove strane, ali igrači Intera činili su se mnogo nervozniji, a Sneijder je i zaradio karton zbog prigovora. 'Nerazzurri' su pokušavali stići do Buffonovog gola mahnito loveći izjednačenje dok je momčad Antonia Contea mirno kontrolirala situaciju i čuvala povoljan rezultat.

Najizgledniju šansu u nastavku imao je Alessandro Del Piero koji je ušao umjesto strijelca Vučinića. Našao se sam pred golmanom Intera, ali njegov je udarac prošao pokraj vratnice.

Ni četiri minute sučeve nadoknade ipak nisu bile dovoljne da Inter stigne do važnog, utješnog boda. 

Derby d'Italia pripao je Juventusu koji je opet zasjeo na vrh tablice,dok je INter ostao daleko na začelju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog