Obavijesti

Sport

Komentari 71

Juveov dan: Scudetto, sezona bez poraza i odlazak Del Piera

Juveov dan: Scudetto, sezona bez poraza i odlazak Del Piera
19

Juventus je u zadnjem kolu Serie A dobio Atalantu 3-1. Bianconeri su završili sezonu bez poraza, 23 pobjede i 15 remia, osvojili naslov i oprostili se od Del Piera

VIDEO

Kavalir nikada ne napušta Damu u nevolji, rekao je Alex za svoj voljeni klub kada je Juventus kažnjen, izbačen u drugu ligu, kada su im oduzeti naslovi. Nije ni 'Dama' ostavila njega kada je noga stradala, kada je oporavak predugo trajao, a forma se nestrpljivo čekala.

Danas je Alessandro Del Piero odigrao  svojih posljednjih devedeset minuta za klub kojem je poklonio dva desetljeća svoje karijere. Zaigrao je od prve minute Del Piero, s kapetanskom trakom na ruci, počast koju mu je udijelio trener, bivši suigrač Antonio Conte. Golom se oprostio od vjernih navijača koji danas slave, naslov, sezonu bez poraza, povratak Juvetusa na vrh talijanskog nogometa s kojeg je predugo izostajao, ali i tuguju jer legendarni kapetan koji je i u najtežim trenucima ostao na čelu posrnulog i poniženog kluba odlazi.

Drago mi je što sam bio simbol Juventusa. Posvetio sam karijeru tom klubu i tako je trebalo biti, rekao je Alex

- Ovaj naslov posvećujem sebi i Alexu koji smo ostali i kada nam je sve govorilo da skupimo stvari i bježimo iz Torina. Posvećujem ga i Trezeguetu i Camoranesiu koji su ostali s nama kada smo završili u drugoj ligi. Ovaj naslov je naš - rekao je nakon što su prošlo kolo osigurali scudetto Gigi Buffon.

Juventus je pobijedio Atalantu 3-1 u zadnjem kolu talijanskog prvenstva, zabili su Marrone, Del Piero, Barzagli s jedanaest metara, zabio je i Lichtsteiner, ali za protivnike, ali to je nekako manje bitno.

Malo je ljudi poput njega. Odan, predan… Ostati će u analima, u nogometnom almanahu, rekao je i Trapattoni

U svih 38 kola ove sezone bianconeri ne znaju za poraz, baš kao što su u povijesti to učinili Milan i Perugia. Juventus je upisao 23 pobjede i 15 remija. Antonio Conte postao je heroj torinske momčadi, nekad kao igrač, a sada kao trener koji je vratio scudetto nakon što ga predugo nije bilo.

Izgleda kako je za 'Pinturicchia', kako ga je prozvao pokojni Gianni Agnelli, po velikom talijanskom umjetniku, uspoređujući njegovu igru s majstorijama renesansnog slikara, stiglo vrijeme da voljeli dres, kojem je ostao odan i kada je Juventus prolazio teška razdoblja, uredno posloži i pospremi u ladicu.

- Mislim na loptu. Uvijek. Kao dijete igrao sam malo košarku, malo tenis, ali za mene je uvijek postojao samo nogomet. Nogomet i gotovo. Mislio sam na nogomet dok sam sjedio u školi, jeo sam s loptom u ruci. Strast je to koju vam ne mogu objasniti – opisao je ljubav prema sportu u kojem je osvojio sve Del Piero.

Alessandro Del Piero sedam je puta bio nominirat za Zlatnu loptu, osvojio je šest scudetta, i pokoji više ako se ubroje oni koji su Juventusu oduzeti, može se pohvaliti i naslovom Lige prvaka, UEFA Superkupa, Internacionalnog i Intertoto kupa, ali i naslovom Svjetskog prvaka s talijanskom reprezentacijom. Dva je puta proglašen najboljim igračem Serie A, a European Sports Magazine tri ga je sezone za redom uvrstio u idealnu momčad.

'Tebe se nikada nećemo zasititi, nikada te se nećemo nagledati,                                                                                               Biti ćemo uvijek uz tebe, ti si najbolja stvar koja nam se dogodila', napisali su mu navijači.

- Ne mogu uvijek biti Del Piero, Juventusova desetka. I za mene će doći vrijeme kada ću morati stati. Ne mogu to ni zamisliti - govorio je Alex o današnjem danu sa zebnjom.

- Del Piero je obilježio jednu eru. I još uvijek je obilježava. Znam ga, prerano je još da bi ga se otpisalo. Nemojte još puštati odjavnu špicu na njegovu karijeru - rekao je Marcelo Lippi koji je upravo Del Pieru predao desetku 'bianconera'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz